Outi och jag med våra gröna fingrar!!!

DSC_0060

Jag blir mer och mer förälskad varje gång jag har varit på torpet, mitt paradis, min fina vän Outis paradis, maken och barnens andningshål…

DSC_0047Barnen har lekt sig trött hela helgen. Knappt varit inne något alls och det är det som gör det så härligt. Allt är så bra helt enkelt!

DSC_0003Det var även dags för de små övervintrade växter att komma ut och njuta av solen. Hoppas nu på att den ger frukt så det blir lite fikonmarmelad i höst. Har ju vårdat den, både jag och Outi så försiktigt hela vintern lång, så lite vill man ju ha för allt slit!

DSC_0012Nytt på torpet för i år är ju då två äppelträd. Tänkt, de har redan börjat blomma och det var bara två veckor sedan vi satte ner de i marken. Jag och Outi har så gröna fingrar att jag undra om inte Hulken träffat våra mödrar någon gång på tidiga 70-talet?!

DSC_0021Men det är inte bara gotterier som odlas och är nytt. Det kommer lite blomster till det och det måste jag ju tacka Herr och Fru Ojala för. Skönt när någon som har trädgård gör om lite och inte får plats med härligheterna.

DSC_0006Det har äntligen blivit musöron på björkarna ner på torpet och då är det ju tid att ansa rosorna. Ja, jag vet… Supersent, våren har glömts bort och vi hoppar på sommaren direkt där nere i paradiset. Hoppade till och med över att sätta penséer i den blå urnan i år.

DSC_0004Men nu tar det sig och det är kul att se all förändring. Outi passade ju på att köpa en ny lite sekatör då barnen har gått loss på våra andra och inte direkt vårdat dem så väl. De vill ju så gärna hjälpa till, fast bara när vi inte vill att de ska hjälpa. När vi som mest behöver de har de inte ett dugg lust att hugga i i ogräs och annat som måste göras.

DSC_0026Vad som komma skall härnäst är ett gigantiskt stort växthus. ÄNTLIGEN!!! Hinner nog dock inte odla så mycket i år då vi är sent ute. Men till nästa år så ska det grönska så in i grönskan. 4.80*3 meter är detta stora glashus som jag och Outi fixat oss, med lite hjälp och övertalning av pappa Rolf som gick in och frågade de som ägde det från början.

DSC_0106Irisen som vi testade att sätta nere vid ena dammen verkar gilla att det är blött. Så kul när det tar sig av alla våra experiment.

DSC_0105Ja, vi har inte suttit sysslolösa i helgen. Ingen make med, men 6 spralliga barn. Tre tonåringar som har invigt tältet för i år, kul för dem. Sen då tre av de mindre, Liam, Noel och Alexander.

DSC_0046Vi har ju även skaffat oss lite pallkragar, detta innan vi visste att växthus är på G. Så där är nu lite gott och blandat som vi hoppas på att få skörda längre fram i sommar.

DSC_0017Med dessa positiva ord tänkte jag gå och lägga mig. Nu har jag fyllt på med energi inför veckan som komma skall.

Noel ska göra ultraljud med hjärtat på tisdag och Liam ska  prova ut korsett då skoliosen har blivit än värre än i vintras. Sen är det ju jobb som gäller utöver dessa aktiviteter som sätter sig som en äcklig fästing i mammarikas skalle och suger ut energi.

Därav är det bra med all positivitet som torpet ger och solen på det!!!!

 

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.