Paradiset, en välbehövlig paus!

Då har det varit en paus i bregottfabriken och en välbehövlig sådan. Tog vårt pick och pack och for till pariadiset över helgen. Men innan det så fixade både Thomas och jag ledig då det egentligen var en arbetshelg för vårdel.

Vädret var ju ett så kalalt busväder på vägen ner och en och en annan bil vart nere i diket och kollade läget på vägen ner till paradiset. Snö, kallt och halt så in i bängen, men fram kom vi. Hela, torra och glada parkerade vi på torpet, Jonssons paradis.

Pappa hade varit barmhertig och eldat någon timme åt oss så det inte vart iskallt när vi kom ner och när vi väl kom ner tog vi över eldvakten och fick det riktigt skönt och behagligt. Massor av ljus tända, brasan knastrade och lite fredagsmys för barnen.

Efter någon timme kom familjen Ojala, Haugen och gjorde oss sällskap. Även de ville komma ner till paradiset och ladda batterierna.

Thomas, jag och barnen passade nu på att fira av pappa Rolf som fyller 65 år inom kort. Ett fotbad till pappas glädje, nu kan han ha eget spa så mycket bara han orkar.

På lördagen hade vi tänkt bjuda tant Marie med kärleken på lite tårta men vi messade och avrådde de att ge sig ut på de isiga gatorna som är på vägen ner till paradiset. Inte bara det, det snöade och vart ett riktigt busväder, ett sådant väder som mammarika är trött på nu.

Idag vart de mycket långsamma rörelser på mammarika då batterierna förmodligen inte har hunnit bli påfyllda än. Men visst tog jag mig runt dagen och visst fixade jag till torpet i det skick som mammarika tycker duger. Men sen vart det inte så mycket mer, när mammarika satte sig i bilen på väg hem till gräddhyllan slocknade mammarika innan vi svängt av grusvägen…

Nu är Liam, Noel och mammarika rena och någorlunda pigga. Pappa Thomas och Tommy är och träna squash. Tvättmaskinen går på högvarv då det var mycket lortiga kläder från barnen efter att de varit ute i skitvädret 8enligt mig är det skitväder och enligt Liam är det bara ett väder).

I morse när jag vaknade, tidigt så vart Liam redan ute och hjälpte morfar med att fälla träd och sedan dra in dem där de ska vara. Liam fick mycket beröm av morfar då han slitit rejält. Men efter någon timme vart Liam både frusen och hungrig då han missade frullen för arbetet utan lockade mer än frulle.

Nu är det tandborstning för de små och bums i säng, det ska bli gött med lite lugn och ro!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.