Påskdagen, sol och toppen!

alt

Underbara dag, underbara människor…
Idag har solen lyst med sina strålar så härligt att hela jag har lett och myst ända in till märgen. Idag har det varit mycket på tapeten men ända så lugnt vi tagit det. Låg i sängen och funderade över vad dagen skulle ge och vad vi skulle göra.
Vid frukost hade familjen Jonsson en överläggning och vi kom fram till att vi var vakna och det tidigt. Vi var pigga och solen sken. Vi var lediga och vi var friska, dags att gånga dagen och så vi gjorde…
alt
Mammarika fick den geniala iden om att inviga Tabergs topp, så vi ringde kära mor som hade hand om Kayliegh, Jamie och Dennis ett par timmar och frågade om inte de var sugna på att åka till toppen. Positivt svar vart det och dags att ringa nästa samtal som var till Kitty, med lite övertalning så vart hon sugen på att följa med.
Vid 10:00 stod vi på parkeringen uppe på toppen och tittade ut över de härliga vyerna och när vi väl kom ända upp på toppen såg vi ända till Gräddhyllan. Rätt blåsigt så snabbt in för en kopp kaffe och lite saft till de mindra, ja Thomas här ju även till den skaran som inte växt upp och älskar kaffe än.
alt
Fika, tjöta, skratta och ut igen för att låta de små barnabenen springa av sig lite innan det var dags att åter hopp in i Volvon för vidare färd. Satte oss i bilen och nu var klockan10:51, ja så är det när man har syskon som har eld i röven… Jäkt, jäkt och jäkt men man blir van och lär sig älska även det.

alt

Vi var fortfarande inte redo för att återvända till gräddhyllan utan tog en sväng till Biltema för att inhandla lite delar till Dennis cykel som Thomas ska laga snart. Där kom vi på att det var dags att höra av sig till familjen Silvert och i den stund som vi kom på det fick vi ett mess innan vi han skicka. Så vi bjöd in dem på lite lunch vid 13 tiden och de tackade ja… Men på ett villkor att de fick vara delaktiga, så snabbtänkt som jag är fick de stå för efterrätten och det bjöds på glass till allas glädje.
alt
Så vi betalade våra saker och jag och Liam gick ut lite i förväg. Där på parkeringen gick det ju inte ta miste på vem som också hade besökt Biltema, med den gul-svarta bilen och med de människorna i så visste jag diket att min kära gamla vän Outi var där. Inte bara jag som sett dem utan att de såg mig med så ett litet hej, hej och en kram så for de vidare för att åka till mässan.
alt
Hem och laga mat, duka och fixa undan lite lagom till Silvert ringde på dörren. Maten avnjöts i goda vänners lag och kaffe och glass efter var som pricken över i:et. Nu började det rycka lite konstigt i barnen och det var nog dags att ta dem ut och rasta av dem lite, så fram med de svarta bajspåsarna och ut med de små liven. Tur att våren är här och tur att någon uppfann cykeln för det är en toppen manick som passar bra att trötta ut de små med.
Ner i dalen och så följde vi familjen Silvert hem för att sedan fortstätta till gräddigaste hyllan, vårt kära hem. Inväntade farbror bus som skulle titta in med min påshållare och vi skulle överlämna en liten födelsedagspresent som han blev glatt överraskad av. Hoppas de blev nöjda där nere i mörka småland och nu sitter och tittar på en barnfilm som vi lagt in i X-boxen som då var presenten…
Nu sover de små, Thomas sitter med bokföringen och jag ska nu ge mig på en lite blogg till och den är till min kära vän Outi som faktiskt har blivit ett år äldre och har ett år mer av vishet inom sig!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.