Pelargoner, tips från Madde hoppas jag!

Nu är det dags att ta in mina pelargoner som faktiskt har överlevt vintern, våren, sommaren och nu hösten 2014…

Dessvärre dog ju alla nere på torpet, då vi hade en köldknäpp helt oväntat innan sommaren. De såg ut som om de inte varit en växt alls efter den kölden. Så nu har jag tänkt att vårda de jag har kvar ömt hela vintern här hemma på gräddhyllan, för att sedan ta med mig ett gäng nya ner till torpet och som ska bo där permanent… Är det tänkt i alla fall. Brukar ställa in de på toan vid hösten och där får de vara tills solen och värmen kommer tillbaks. Vi har ju alltid lite värme på toaletten för att undvika att vattnet ska frysa, så de bruka trivas där om de bara får en skvätt vatten då och då.

pelargonerMin kära granne under oss brukar också ge mig deras pelargoner efter sommaren och så vart det även idag. Så nu har jag planterat om dem och är lycklig över att åter igen ha en drös med dessa vackra skapelser. Det är en av mina favoritblommor att ha i blomlådor och krukor lite här och där, särskilt mycket på torpet för där gör de sig bäst. Det är liksom en liten torpblomma, fast passar på balkongen här hemma på gräddhyllan också.

Har en vän på FB (Facebook), ja hon är inte bara vän på fb utan jag har väl känt henne sedan skolgången i Taberg. Hon i alla fall, Madde som hon heter verkar ha en otroligt härlig trädgård, då jag följer henne som sagt på fb. Och jag som då gillar växter och blommor blir väldigt avundsjuk då jag ser hur hon lyckas med allt som hon tar sig för i jorden. Så nu har jag skickat ett personlig meddelande till henne för att höra hur hon brukar göra för att övervintra hennes pelargoner… Väntar spänt på svar…

pelargoner 1Funderar också på att våren 2015 smyga mig till hennes trädgård en natt när ingen ser mig och helt enkelt sno lite skott och annat som kan föröka sig och sedan ta med ner till mitt lilla paradis som älskar att få förnyelser av de vackra skapelser som växer på vår jord…

Nu ska jag göra det sura, alltså ta hand om resterna och smutsen efter att planterat om en himla massa pelargoner!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.