Pensionärer

 

Idag har jag varit på paketjakt och parkeringsjakt och allt har gått kanon… två paketer till två sjuåringar, eller två som snart ska fylla sju. Till den ena sjuåringen så blev det en tröja, kanske inte så roligt med det var det som önskades. Fast det var inte vilken tröja som helst utan lite mer i Ed Hardy stil, med döskallar och annat. Hittade en som jag tror kommer duga, hoppet finns i alla fall.
Sen så var det jakten på paket nummer två, tur att jag hade med mig Tommy boy till min hjälp. Det fick helt sonika bli en fingerskateboard, men inte vilken som helst utan en specialupplaga. Även där finns hoppet om att mammarika har prickat rätt, eller att Tommy boy gjorde det åt mig.
Efter detta så var det tid hos sjukgymnasten för min del och det gick ju bra. Kanske lite öm och värk efter allt dragande i nacken men det är mammarika så van vid att jag knatade vidare till jobbet och såg glad ut. Några piller till hjälp och jag kunde jobba mig igenom kvällen utan problem.
Var förbi och löste in min tia lott idag som jag fick den gången jag skulle köpa en massa trisslotter och skicka iväg. Då fick jag en på köpet och van tio kronor och nu sitter den och mognar i min plånbok så att det läggs på några nollor när jag väl ska skrapa den… Solen, här kommer jag!
Blir förvånad över hur folk kan reagera så olika på samma sak… Det är nästan så jag vill göra en doktorsavhandling om detta fenomen, men inser ganska snart att mammarika inte kommer att ha tiden till det. Inte nu i alla fall, kanske till pensionen, fast när jag väl går i pension lär väl de ha höjt åldern till 75 och då har mammarika säkert redan glömt bort att hon en gång i tiden hade tänkt att göra det.
Ja vad skulle denna doktorsavhandling handla om då?!?!  Jo om en styrelse i en förening går ut med en ”förfrågan” om de boende är intresserad av att bygga en aktivitetsyta som i det här fallett skulle innebära en rink. Nu är det så att det är inte bestämt utan en helt hypotetisk fråga om intresset fanns… ja, då visare sig det att halva styrkan av pensionärer springer runt yra som troll i ilska över att detta ska byggas och hotar med att flytta…
Ja men för fan flytta då säger mammarika!
Inte nog med det, de klagar att barnen redan leker allt för mycket på gården och skulle önska än mer tystna d än det är idag… Då tycker jag verkligen att FLYTTA till ett 55+ hus eller så långt ut i skogen de bara kan, men då fan kommer de väl å klaga på att småfåglarna bor i skogen med…
Ja, som sagt det är ju bara ett förslag och en koll frö att få reda på om någon var intresserad så varför reta upp sig så i onödan?!?  Det räcker väl med allt annat man måste reta upp sig på i samhället idag eller?!?!
Nu, sägnen, boken, kudden…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.