Pinnbröd…

Tillagning

De här bröden ska bakas när man grillar korv över öppen eld.
Förbered degen hemma och ta bara med den i en plastpåse.
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda de torra produkterna.
Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Arbeta ut den till fingertjocka längder.
Rulla dessa på en bakkäpp el tjockare grillpinne.
Snurra den över glöden.
När du kan dra bullen av käppen utan att deg sitter fast är det klart.
 
Detta ska jag göra inför vår lilla tripp till torpet nu på lördag. För då ska det grillas och lekas ute en hel dag. Resan går i och för sig ut på att hämta hem en julgran men vill ju passa på att rasta de små liven.
Med oss har vi trio Strandqvist om inte någon hinner bli sjuk till dess, så då kan de små leka av sig i snön medans en annan sitter på en stubbe och dricker varm choklad eller kaffe.
I morgon är det fredag och det ser jag verkligen fram mot för då är även veckan slut för maken min. Det har varit en lång vecka med många timmar på Wonkas fabrik för Thomas så lite ledighet med oss andra kommer göra Thomas gott.
Har haft en go kväll med barnen och Liams näsa såg helt okej ut nu. Vi tummade på att han inte skulle åka på den sidan mer och jag hoppas att tummen inte ljuger ;-) Men barn och deras nyfikenhet tar ju ibland över och Liam älskar ju utmaningar och lite vågad lek…
Nu ska jag vänta in Thomas igen för nu är han ute och ränner på området igen… Sen är det natta för familjen Jonsson!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.