Porrbelysning och pepparkakor!

Snö, snö och så lite till snö…

Roligt?! Näe inte sä värst mycket. Tycker barnen det är roligt?! Ja, väldigt mycket!

Har haft en sovmorgon idag, så skönt och speciellt då jag vet att det är snö, kallt och blåsigt ute. Däremot så var maken på sin vanliga veckopromenad med kesofolket (Addie). Så när Thomas var hemma vid tiotiden var det dags att göra liet frulle.

Liam och Noel hade redan varit i pulkabacken en stund, så de var som Liam sa -vrålhungriga. Så en lugn och go frulle, eller inte?! Liam är inte världens piggaste och måtte han inte bli sjuk för det har vi inte tid för. Kan vara trötthet då han var ute och lekte i snös från klockan 17 till 20 tiden på kvällen och sen inte somnade förens 22 tiden.

Så efter frulle blandat med lite bråkig son så bestämdes det att Liam allt fick vara hemma och ta det lungt idag. Men bara för det behöver det ju inte vara tråkigt. Nä, pappa Thomas satte  sig ju med Liam och började baka ut lite pepparkakor då mormorn har varit sååå snäll och gjort deg. Lagom till det kom Noel in igen och blev stormförtjust och ville vara med och kavla.

Själv deltog jag bara på avstånd, smakade kanske en eller två bitar på degen. Men vilade mest hela tiden. Jag gjorde ju inte det för att vara lat och lämna de i köket för att jag ville. Nej, det är ju gruvarbete idag ocskå och är man inte helt piggelin i kroppen och värk blir ju mammarika så jädrans trött. så för att orka gruvarbete krävs det lite vilning…

Känner egentligen inte för att ge mig ut på vägarna då det är mer eller mindre igensnöat, men har ju inget att komma med där då jag måste. Tar däremot vår egna bil som faktiskt har 4-hjulsdrift. Våra gruvbilar är ju som bambi på hal is, inte alls roliga att köra. Inte bara det, nu när jag ändå klagar så kan jag klaga på lyset med. Har aldrig varit med om en bil som har så svaga lysen. Känns ju som om det är mer eller mindre porrbelysning på gruvans bilar. Ohc kan tala om att det inte bara är jag som tycker det… Nä, hoppas vi sliter ut dessa bilar fort så kanske vi har tur och få en bättre modell av gruvbil.

Näpp, slut i rutan… Ut och ner till gruvan!

 

Ha de gott folks!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.