Räkmackor & traktorer…

alt

Wow, en dag som blev fullspäckad utan att ha planerat det…
Det började sent igår kväll då vi inte hade något inplanerat och jag fick den geniala iden om att åka till Grännaberget och inviga det lite senare än vad vi brukar, men den som väntar väntat…
alt
Fick en förfrågan från familjen Strandqvist om vi hade något inplanerat de närmaste dagarna och idag var dagen då vi inte hade något att göra, ja inte jag maken var tvungen att jobba x-antal timmar men visst han hann med lite kul i kul. Så då frågade jag om familjen Strandqvist var sugen på en räkmacka och det var de…
Så vi packade in oss i Volvon, hund, barn jag och maken för att gasa upp till Grännaberget. Det verkade ju inte så lovande väder då det öste ner hela vägen dit upp. Men skam den som inte trotsar vädret för när vi parkerade så slutade regna och vi kunde glatt sitta ute utan att få en enda droppe av vad himlen hade att ge en stund innan.
alt
alt
Nu, nu vill jag skriva lite om snålhet… Min man, min kära make alltså Thomas som kan skämma ut en då det kostar lite för mycket tyckte däremot jag var mer än pinsam, ja inte bara att jag var det utan även Idapida… Jo, jag blir så himla småländsk då det gäller att köpa ”Festis” ute på ställen så när jag vet att man kan sitta ute och mina små är med kan jag vara så fräck att jag köper med mig ”Festis” (ja, det är snålt och det är jag stolt över) så det hade jag med mig (det är nog det enda jag är snål på, märkligt för annars så kostar jag på oss och mig hehe).
Så idag när jag tog fram Festisar till alla barnen höll Thomas på att sjunka genom gjorden för ”tänk” och ”tänk” om de såg detta och vad skulle de säga då… Men sen att Thomas flög i taket då vi skulle köpa lite pennor på Nyströms och skämde ut mig totalt det var inte något att prata om… Hm, märklig make jag har eller?!?!
alt
Men glada var de små över att få festa lite på Festisar och mammarika den festiska smålänningen som jag är sparade 60 riksdaler på att stoppa med mig egna… Ett tips från coachen!
alt
Efter denna tur åkte vi ner till hamnen och då var det kurr i magen på de små så det blev en hamburgare på ett litet hak som inte ens kunde göra varma grillkorvar… Men det var bara tugga och se glad ut för mat var det tvungen att ha för att orka med resan hem.
Vid den stunden började det att rycka lite i Thomas arbetstarm och han var tvungen att åka hem och ta tag i sina uppdrag. Jag och barnen följde med ut till Knivshult för att fördriva tiden då vi inte hade något annat skoj för oss.
Det var så skojsigt att vi stannade på kvällsmat och vart inte hemma förens efter 19 tiden. Barnen var nöjda över en hel dag med lek och det som var mest kul var nog när det kom en traktor och flyttade deras lekstuga som stod på fel plats. Liam hoppade upp och provsatt men Noel vågade inte…
Men det som var så himla bra var att i morgon fick vi lämna över våra två skatter där över natten så jag och Thomas kan gå ut och äta en bit mat helt för oss själva och njuta av sista semesterdagen tillsammans… Underbart!
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.