Reklam & Liam…

Reklam…

alt

Nu vet jag, eller ja jag har vetat att reklam gör så att människor åtrå något som de gör reklam för. Reklam är starkt och undermedvetet så blir man allt sugen på den där produkten de visar om och om igen för till slut så måste man bra ha den.
Idag så blev jag vare om att även mina barn tar och blir lurade om man nu kan säga att man blir lurad eller om bara hjärnan spelar oss ett spratt och talar om att vi behöver det de visar.
Liam kommer in till mig åter igen efter att ha visat sina två guldpengar från glaset efter sin tand. Då har Liam och Noel suttit och tittat på barn tv och jag låg och funderade på om det var dags att gå upp och ta tag i livet.
alt
Då kommer Liam in till mig och spänner ögonen i mig på ett glatt och rätt så övertyganden sätt. Du mamma sa han, vi måste åka till Cypern för det har Bamse sagt… Ja, å inte bara Bamse sa det utan lille Skutt, skalman och till och med vargen. De sa det alldeles nyss på tv och det var faktiskt Bamse. Efter en kort andning fortsatte Liam och fråga lite tystare, men mamma finns verkligen Bamse på riktigt eller?
Ja, så visst vet marknadsförarna hur och när de ska sätta in en reklamsnutt på tv. För vem tittar inte på barn tv på morgonen?!?! Jo, de små barnen så att mamma och pappa kan få ligga och dra sig en stund innan det är dags att ge sig på dagen och med allt vad den kan innehålla!
Om det blir en resa till Cypern bara för att Bamse har sagt till Liam att vi måste dit så tror jag inte mammarika och pappathomas kommer falla för trycket…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.