Rider…

När jag var lite red jag på ridskola i klämmestorp. Jag tyckte nog det var roligt men det var inget jag fortsatte med. Vi hade även häst under vissa perioder fast jag var väl mer intresserad av andra aktiviteter. Kitty däremot var väldigt intresserad av hästsport. Hon köpte en häst som hon döpte till Pontus.

”En parantes” Kändes lite konstigt sen när min vän Susanne fick barn och döpte sin son till Pontus, men man vande sig”

Jag brukade hjälpa Kitty i stallet och tog in alla hästar, fixade med mat och allt som hör till i boxen. Jag longerade Pontus och var även  ute och gick med han. Han var inte inriden utan hon gjorde det under tiden. Jag var även med Ida hos hennes häst Elvis ”som nu rider på de sälla ängarna” och höll henne sällskap i stallet till och från.

Jag skulle väll kunna tänka mig att testa på att rida igen men har inte redigt känt att jag har tid just nu. Har ju även glömt hur man gör, så skulle jag sitta upp så skulle jag nog behöva lite stötdämpare i rumpan. Kommer Ni ihåg såna där tänder som man kunde skruva upp så hoppade de runt… Jag skulle väl se ut så nu om jag satt upp och red iväg!!

Nu ville jag se om Liam och Noel var intresserade av att rida. Vet ju att andra har satt upp sina barn tidigt på hästryggen så då är det nog inte för tidigt för mina barn. För det är ju så att när man kommer närma en häst så är de rätt stora, de ser inte lika graciösa ut i hagen som de gör när de väl är sadlade och någon sitter upp. Det är då jag kommer på att, tjaa en sån där vill man ju inte bli omkullsprungen av.

Så jag barnen och Thomas åkte ut till Löckna för att barnen skulle få rida på Mariannes ena häst. De var jätte spända barnen och tyckte det skulle bli jätte kul De har nu ridit åsna en gång och kamel, ja en liten ponnyritt på någon marknad med. Men den här hästen som de skulle få rida på är GIGANTISK mot va de är.

Som tur är var både Marianne, Annette och Kicki med så att jag kunde slappna av lite. Liam ville rida först så det fick han göra. Noel ville vänta, trodde ett tag att faktiskt inte han skulle sitta upp. Så på med hjälmen och upp på hästen med Liam. han fick göra precis så som man ska göra, slänga över ett ben. Han fick lära sig hur man skulle hålla grimman (eller vad det nu heter) och sen hur man fick hästen att gå och stanna.

Liam satt stolt upp och rörde inte en min av koncentrationen. Försökte titt rakt fram över öronen på hästen som Marianne talat om att man skulle göra. När Liam satt där uppe kände jag mig lite liten för hästen är stor!!

Sen var det dags för Noel att sitta upp. Han har ju inget vett att ens vara rädd för de där stora hästarna. Han går ju rakt in i hagen till hela flocken om man inte får tag i han. Han vet nog inte vad de där kan göra om de vill. Så jag frågade Noel om han nu ville rida och det var det ju ingen tvekan om. Upp och glad som en liten gräshoppa ville han ivrigt iväg. Innan rutten var slut så ropade han: Ett varv till, ett varv till… Så det fick han ju så klart.

altalt

 

Så om någon av Liam och Noel skulle börja rida tror jag det skulle bli Noel för det var verkligen kul tyckte han. Men då får det bli en mindre häst, de stora får allt vänta tills han blir myndig och mamma inte har något att säga till om alt

Galopp!!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.