Röd näsa vid dagens slut!

Igår när vi la oss sent så ställde vi klockan på halv åtta idag för att hinna med allt innan Thomas skulle åka iväg. Tur det för allt ta mer tid än vad jag tror att det ska göra.

Efter morgon bestyren körde jag ner till Harrys och lämnade av min kära make, Gösta var redan på plats så Thomas gick in och väntade tillsammans med Gösta. Jag och barnen åkte sen vidare ut till Knivshult, närmare bestämt Malin och Nova. Där väntade mitt morgonkaffe som jag inte hade hunnit ta hemma, helt perfekt tajming. Malin hade varit väldigt huslig och bakat en jätte god kaka till oss och jag hade ju med mig mina fina berömda muffins.

Vi intog denna morgon fika inne och under tiden hade solen kommit fram ännu mera till allas glädje. Nova, Liam och Noel ville ut och leka så vi fortsatte slurpa kaffe ute på altanen. Solen gassade på rätt bra och som vanligt då hade jag alldeles för mycket kläder både på mig och barnen. Men det gick att härda ut ändå bara man fick lite vind på sig.

Under dagen när vi var ute på gården så rätt vad det var så jag att en massa löv började röra på sig sen snabbare och till slut i en stor cirkel som sedan drog vidare. Det var en liten mini tromb så coolt det var att se. Malin och baren hamnade mitt i den och den tog tag i Malins tröja så hon visade vilken bh hon hade på sig. Sen flög den vidare in över grannens torkvinda som tog sig ett halv varv. Vidare till en liten skottkärra som gjorde några akrobatiska vändningar i luften och sen över nästa grannes tomt och sen borta…

Efter ett tag kom även Jullan ut med sin lille Gustaf och stannade på en liten pratstund. Det var länge sen och hon såg lika go och glad ut som vanligt förutom att hon var förkyld och hade haft feber några dagar. Sen åkte Jullan iväg för att hämta hem Wille från förskolan. Även Steve hämtade hem Siri och Basse och de tre kom över en sväng till Liams och Noels glada förvåning. Liam tyckte det var så kul att träffa Siri och leka med henne…

Basse hade blivit så lång och stor på en gång och Siri hade också växt till sig till en söt lite tjej må jag säga. Kul att se de små igen för nu var det verkligen länge sen. Alla barnen vandrade över till deras gård den stund och de lekte innan det var dags för Siri och Basse att gå in och sova middag.

Vi andra gick till baks och satte oss en stund på altanen innan jag och barnen åkte vidare för att inhandla en present på blomster landet till Addie. Passade även på att köpa en liten blomma till mig och morotsfrön till Liam och solrosor till Noel. När jag skulle parkera bilen så stod det en välkänd bil som det inte gick ta miste på vem den tillhörde. Katta i egen hög person som skulle in och se om sin häck hade kommit. Jag tänkte lite för mig själv att räcker det inte med den häcka du har men sa inget högt. För inte ska man säga det till en dam i sina bästa år att häcken både räcker till och bli över eller?!

Nå jag in och handla sen ut för att åka till Kamilla och Addie på lite fika. Vi sjöng för högars hus för Addie och sen dags att hugga i på den hemgjorda tårtan Kamilla gjort. Jätte gott och årets första jordgubbstårta. Addie sa att det var ju inte svenska jordgubbar men inte hade jag ändå tänkt prata med dem. De är ju där för att ätas upp!!!

Nu var jag trött efter denna långa dag så locka in de små barnen och packa dem i bilen för en lite färd hem till gräddhyllan. Nu har de både fått se barnprogram och blivit duschade. Snart är det sängen som hägra och tv:n för mig en stund. Men vad jag upptäckte i spegeln innan var att jag var röd på näsan så jag tror allt solen tagit mer än vad jag trott idag…

Genom att troget arbeta åtta timmar om dagen kanske du slutligen får bli chef och arbeta tolv timmar om dagen.

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.