Ruta ett!

 

Okej, tillbaks på ruta ett!
Det är en skön känsla, för nu har snorhjulet rullat allt för länge och det är dags att allt blir som vanligt. Vad är vanligt? Jo, jobb, förskola, skola och att inte träffa familjen mer än när vi möts i dörren. Allt bara snurra på och mammarika hinner inte liksom reflektera för stannar jag upp så somnar jag väl stående när hjulet är i full gång.
Så idag ska jag till arbetet, min gruva och tillbringa dagen och kvällen där. När jag väl kommer hem ligger de små och nanar och förhoppningsvis hinner jag krama om maken innan han somnar. Sen så somnar jag och önskar med än någonsin att jag får en natts sömn utan avbrott för att vakna upp med att maken är borta.
Ja, då är han i Willy Wonka’s fabrik, jag fixar barnen och lämnar i dem i respektive förvaring för att sedan tillbringa åter en dag i gruvan och komma hem när de andra sover igen. Det rullar på!!!
Men, men man ska icke sörja för belöningen kommer som ett brev på posten… Lönen, den stora feta lönen kommer den 27 varje måndag och det är då man får se resultatet av det hårda arbete man utfört… Det vill säga om man inte som jag, som mammarika har fått vabba mestadels av månaden och är glad om det finns några korvören i kuvertet när det dimper ner… Eller dalar då det är så lätt?!
Det finns dagar då man som kugge i hjulet önskar att man istället vore en käpp i hjulet.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.