Rutiner igen!

 

Jaha, då var jag här ingen, här vid tangentbordet en söndagskväll i slutet av november. Ja, det är till och med så att det är sista söndagen i november och det är inte en helt vanlig söndag utan första advent.
Det som plötsligt blev en tradition är att familjen Jonsson träffade familjen Strandqvist för av någon konstig anledning blev det så att förra året träffades vi under advent varje gång, undra om det blir så i år igen. Nästa söndag så kommer de till oss för att inta en god middag så vem vet två av fyra är ju redan säkrad.
I dag fick vi en fantastiskt god söndagsmiddag, den bestod av hasselbackspotatis och ryggbiff med sås och en god sallad till med avkoda och fetaost, blev ju proppmätt. Inte bara det, Ida hade slagit på stort eller om det var Stefan det förtäljer inte historien men de hade även en kaka till kaffet. Enligt dem så hade de gjort denna lilla goda aperitif på egen hand och det som jag blev mest förvånad över att de hade slagit in den i plastförpackning så det såg ut som köpta kakor.
Men inte kan de väl ha ljugit om det, det var nog så som de sa. Önskade att jag också hade en sån där inpackningsmaskin som gjorde så att det såg ut som köpta kakor. De som de hade gjort idag såg ut som dammsugarkakor fast det var pepparkakor med marsipan och vit glasyr på ändarna, en missfärgad dammsugare helt enkelt med smak av jul.
Ja, så söndagen rusade på där ute i Knivshult. Men innan vi for dit så åkte Thomas och jobba till 14 och sen körde han hem kära mor så vi fick låna hennes bil då vår är trasig. Jag och barnen gick bort efter en liten lagom sovmorgon till Katta och barnen. Liam och Pascal var ute och skottade snö på baksidan och innesittar Noel och Teo var just inne och hade det jätte skoj.
Hem igen och på med alla kläder som tar lite tid och den tiden det tar att få på barnen kläder för att gå ut gör så att man hinner svettas jädra, känns om man har suttit i en bastu med full värme. Tur att det är kallt så man kan svalka sig då man äntligen kommer ut med alla kläder på sig.
Det har väl snöat i princip hela dagen, verkar inte bli något uppehåll. För min del räcker det nu, det finns så det räcker till att både åka skidor och pulka.
Näe, om man skulle göra klart inför morgondagen då det är vardag igen. Skola, förskola och jobb. Kan snart mitt liv i sömnen, bara en massa rutiner…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.