Så in i bängen STOLT!!!!

Hur stolt får man vara som en mamma?!?! Hur mycket får man skryta om sina barn?!?! Är det lagligt i Sverige att visa och tala om hur bra man har uppfostrat sina barn!?!?

Inte vet jag, den Svenska avundsjuka är väldigt nära vart man än vänder sig och vart man är bor.

Men det struntar mammarika i helt och hållet då hon nu ska tala om vilken stolt jäkla mammarika hon är och vet nu på riktigt att tjatet har gett lön!!!

Idag på eftermiddagen ringde det på telefonen och mammarika svarade lika glatt som alltid…

Det var Liams fröken som ringde för hon hade nu kommit hem från skolan. Tankarna for rätt snabbt i skallen på vad som kan ha gjort att Liams lärare ringer hem på sin fritid. Vad har Liam gjort som är så allvarligt?!?!

Tja, det var inte direkt åt det negativa hållet, utan snarare tvärt om då hon bara var tvungen och ringa för hon kände att hon inte kunde vänta tills på måndag om att berätta om Liam och vad glad Liam hade gjort henne idag.

Mitt hjärta blev alldeles varm och det var inte långt till lipen heller ska jag erkänna. Hon berättade att Liam är så klok och en riktig funderare och idag hade han funderat och sen gjort så hon kände att hennes energi blev påfyllt!!!

OCH JAG SA JU ATT JAG KOMMER SKRYTA REJÄLT NU!!!!

Ja, de hade suttit i samling för att avsluta skoldagen. De hade pratat om ditt och datt varpå fröken säger att i morgon ska hon vara ledig. Barnen undrar varför fröken ska vara ledig och då talar hon om att hon ska läsa läxor då hon läser till lite special ämnen.

Det är då Liam träder fram och säger: Va, har Du läxor?! Hon berättar att hon har det precis som skolbarn har det och under tiden hon berättar om det sitter Liam, min son, min härlige son) och funderar tills han kommer fram till en liten replik: Rose-Mari, när Du lär Dig din läxa är det bra för då kan Du komma hit och lära oss den…

Det hade gjort henne så glad och rörd, varpå hon kände att det gav henne energi att fortsätta läsa lite på högskolan. Hon tycker barnen är så förstående och att de kopplar så fort, jag blev bra helt paff att en lärare tar sig tid till att ringa och berätta!

Men det slutar inte där, nej mammarika har ju ytterligare en liten son som går på förskola och även där blev mitt hjärta totalt krossat av ömhet och ännu ett bevis på vilken jädra bra mammarika och pappa Thomas barnen har.

När jag skulle hämta hem Noel i ovädret idag så hade inte krokodilgruppen (ja, så heter Noels grupp) kommit tillbaks från skogen. Så jag stod där och funderade och tittade lite i taket. Då kom en av Noels fröknar fram och sa: jag måste bara få tala om att Noel är en sådan fantastiskt god kompis och så omtänksam. Sprallig och glad men så mån om sina vänner!!!

Herre jösses, vilken fantastisk dag det har varit på det emotionella idag… Svårt att smälta allt positivt som mammarikas öron har fått höra idag. Och visst behöver man få höra lite glada nyheter i allt trist som annars oftast kommer fram?!?!

Så visst får man skryta och berätta för hela världen utan att känna skuld. Det har jag slutat med att ha, för är det något som mammarika eller ens närma har gjort så är det ju kul att tala om!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.