Så mycket bättre, helt enkelt!

 

Okej, så mycket bättre… Det är ju så mycket bättre och om något är så mycket bättre kan det väl ändå inte vara för 50-plusare eller?!
Jag har absolut inte något emot 50-plusare, utan de står mig väldigt nära eller så är det så att det är väldigt nära för många som står mig nära…
Jo, vad tala jag om då när jag talar om just ”så mycket bättre”??? Så klart programmet ”Så mycket bättre” som går på tv 4 lördagar och börjar klockan 20.00. Så nu vet Ni det!!!
alt
 
Idag vart hela familjen Jonsson bjudna på mat ute i skogen, inte allt för långt borta. Lite lagom långt borta, närmare bestämt Knivshult. Men innan den gormet middagen som bjöds på hade vi lite annat för oss.
För det första tog vi det väldigt, väldigt lugnt i morse. Det var inte någon som jäktade upp här, eller var det de kanske??! Jo, Noel fick för sig att vakna 6:40 men det tog vi ur han väldigt fort att det inte får göras en lördag när man är ledig. Så ner med han i vår säng och rävsova tills han somnade.. Eller jag kanske inte behövde rävsova för jag somnade nog på riktigt.
Nå väl efter ett tag fick han väl se på lite morgon tv så mammarika och Pappa Thomas fick sig en rejäl sovmorgon tillsammans. Ända till halv nio tror jag det blev innan både Liam och Noel fick för sig att deras föräldrar inte får sova mer. Fast jag har även minne av att pappa Thomas sa att vi var tvungna att gå upp för det var lite att göra på förmiddagen.
Frulle tillsamman, inte illa och härligt. Mammarika duschade, snyggade till sig och klädde sig. Noel, ja han stylade sig lite inför att åka spela tennis. Det är väldigt viktigt för Noel vad man har för kläder på sig för har man inte rätt kläder kan han inte träna.
Thomas fick besök av Ingrid från styrelsen efter att jag och Noel begett sig till racketcentret och intagit tennisarenan. Den timmen gick fort på tennisen och det såg faktiskt ut som om Noel hade det riktigt kul idag. Det tycker mammarika är roligt då jag har varit lite orolig att hans skulle tappat gnistan för ens stund.
Sen for vi hem och Thomas och Ingrid var inte riktigt klara än med det de höll på med så jag slurpade i mig en kopp kaffe och packade ner det som skulle med ut till Knivshult och familjen Strandqvist. Några minuter för en man är mer än vad det är för en kvinna. Några minuter för en kvinna är just några minuter som typ 5. För en man blir några minuter som typ 25, det är stor, stor skillnad det. Men det är bara att lära sig att respektera för inte kan man klara sig utan de där männen och då är väl några minuter inte så möe att tjafsa om antar jag.
alt
Se for vi till Knivshult och intog deras borg med dunder och bra, eller kanske inte men vi intog den i all fall. Det bjöds på en kopp kaffe i det tråkiga vädret och barnen lekte av sig. Liam och Sebastian begav sig ut och Noel och Siri började pärla. Det där med att pärla smittade av sig för sen satt både stora och små där vid bordet.
Pappa Thomas fick äran att stryka några plattor och jag tror inte att han kommer få göra det någon mer gång. Inte om det är någon annan vuxen med i sammanhanget i alla fall. Det vart så bra struket att plattan blev struken den med, som tur var klarade sig strykjärnet från att få insmälta pärlor i sina vattenhål, alltid något positivt ju!
Middagen bestod av en härligt god lasagne, det var ju hur länge sen som helt vi hade det. Jag kan inte minnas, så länge sen är det och då beror det verkligen inte bara på mitt dåliga minne ska jag tala om. Till det var det en god sallad med kanske för många majskorn om man hade intervjuat Ida Strandqvist. Men vi andra dödliga la inte direkt märke till att det var mer majs än sallad, gurka eller tomat inte… Nej, nej det smakade smaskens!!!
När vi sedan satt och pratade i skymningen, ja det blir lätt skymning nu för tiden väldigt tidigt och är man då i skogen så blir det ännu fortare skymning för det finns inte en lampa så långt ögat kan nå.. bara en massa stjärnor.
Då i alla fall kom vi tala om tv program och vad Thomas och jag gillar för program. Då fick vi höra att vi tittade på pensionärsprogram! Har Ni hört så lustigt, inte tittar vi på det. Vi som är så moderna och håller takten med de lite yngre äldre folken. Frågar jag min syster dotter Alice tror jag att jag får svaret att jag är cool, en riktigt cooling till moster…
Då undrade vi, jag mammarika den unga mamman och min make Thomas den lite äldre unga maken vad de tittade på…
 Nu kommer vi till humorn, den som gjorde att jag fick magmusklerna att få träningsverk!!! DANSBANDSKAMPEN!!!! Haha, kan Ni fatta vilket program, det tillhör väl de som sitter på ett demensboende inte vet om att den kvällen innan tittade på det för att inte bli skadad mer för livet än vad de redan är.
Så det här med 50-plusprogram det gäller inte ”Så mycket bättre” och inte heller ”Dobbidoo” för Lasse Kronè rockar fett och Thomas har sagt att han kan se sig lite som sig själv i Lasse. Jag personligen tror inte att det är sångtalangen han menar men jag har inte vågat fråga!
Så tack för en härlig eftermiddag och tidig kväll, det gör vi gärna om snart igen!!
Sov gott Familjen Strandqvist och när Ni vill hänga på oss lite ungdomliga slå bara en pling så rockar vi fett!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.