Salem Al Fakir!!!

Japp, så rätt jag hade i årets första delfinal till den svenska melodifestivalen och vilken start!!! Detta gillar jag och min favorit är ju Då så klart Salem Al Fakir som även gick direkt till Globen den stora finalen.

Salem Al Fakir påminner mig lite och Mika, lite glatt och poppigt, precis så som jag gillar det då det är melodifestivals låtar, annars så är ju lite tyngre musik min smak så som Volbeat med mera.
Sen måste jag tillägga att Salems glada sätt och leende gör ju att man inte kan ogilla han helt enkel, så heja, heja Salem Al Fakir. Det roliga är ju att barnen gillar hans bror som då håller i Bolibompa, de gör jag med och de är ju så lika. Thomas trodde faktiskt att det va Salem som hade hand om det och såg inte skillnaden, kul!
Lite info om Salem Al Fakir
Salem växte upp i en familj bestående av en far, Nabil Al Fakir från Syrien, en mor, Inger Al Fakir, Sverige; och sex syskon, Aminah, Ayman, Nassim, Salem, Sami och Fares. Föräldrarna satte tidigt barnen i instrumentlektioner hos privatlärare, då de ville ge sina barn chansen att lära sig spela musik, vilket de själva aldrig fått chansen till när de var unga. Salem började redan fyra år gammal att spela fiol. En av hans lärare var den kända violinisten och kulturprofilen Michail Kazinik. Under hans regi turnerade Salem redan som trettonåring i både Sverige och Ryssland.[1] Under tiden fick Salem intresse för jazzpiano så han började att studera på Södra Latins musiklinje med inriktning jazzpiano och senare på Kungliga Musikhögskolans afroamerikanska program, men hoppade tidigt av.Han har jobbat med artister som Snook, Robyn och Wille Crafoord. Han är just nu mest känd som soloartist, men vid sidan om karriären är han med i grupperna Örjan Hulten Trio – FakirKarlsson (tillsammans med Nassim) och PH3. Tidigare hade även Salem, Nassim och Aminah en grupp vid namn Al Fakir tillsammans, som de bildade 1993. Vid sidan om musiken intresserar sig Salem för bilar, mycket eftersom hans pappa haft bilverkstad. Han har under det senaste året varit med på många svenska TV-program och turnerat i Sverige. Några TV-program han har medverkat i är Nyhetsmorgon Söndag, TV4, Hos Jihde, Go’kväll, Sommarkrysset, Bingolotto, Stina samt Allsång på Skansen. Han uppträdde vid utdelningen av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2007 och har även gästat radioprogrammet Sportextra. Låten ”Good Song” används som vinjettmusik till SVT programmet Carin 21:30. Sommaren 2007 turnerade han genom Sveriges festivaler och folkparker tillsammans med Moneybrother och Säkert!.
alt
Den 9 januari 2008 kammade Salem hem fyra stycken grammisar för bästa nykomling, bästa manliga artist, bästa kompositör och bästa producent på Grammisgalan. Salem var nominerad för årets kompositör och årets manliga artist 2009.
Den 18 Mars 2009 släppte Salem sitt andra album, Astronaut. I April gjorde han en Sverigeturné tillsammans med svenska Jonna Lee som sitt förband. Första singeln från skivan släpptes redan under hösten 2008 och hette ”It’s Only You (Part II)” som även var soundtrack till en Volvo reklamfilm. I samband med skivsläppet av Astrounaut kom en singel med samma namn och i början av sommaren släppte Salem tredje singeln ”Roxy”.
P3 Guld-galan 2010 uppträdde han med DJ-duon Staygold under artistnamnet Damien Adore.
Salem kommer medverka i Melodifestivalen 2010, då det den 16 november 2009 blev klart att han blev den andra jokern i tävlingen.[2][3]. Hans bidrag var det första att gå till final i Globen, 2010.
Källa: Wikipedia
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.