Semestrat en stund!

Semestern är över…

…Mammarika tog sig en helgs semester från bloggandet, inte för att jag hade bestämt det utan det blev bara så helt enkelt.

Det har varit så himla möe i helgen och som vanligt så har det varit som en fis i rymden. Men ändå har det hänt så mycket så man tror när man tänker tillbaks att det har varit två veckor i stället för en helg.

Fredag, maken jobbar. Mammarika sjukskriven, barnen en stund på sina små jobb. Ja, på kvällen vart det en spontant oplanerad kvällsmat ihop med familjen Silver, alltid kul och gött var det med. Lite från vår kyl och frys och lite från deras kyl och frys och med det så kan det inte annat än att bli göttigött.

Mammarika somnade pladask efter vi kommit hem, mammarika undrar hur man kan vara så här trött?! Men tydligen kan man vara det bara så där.

Lördagen kom fort och mammarika och pappa Thomas tog en så lång sovmorgon man fick för de små. Mammarika gick upp något tidigare men pappa Thomas masade sig upp då det var en dag som han skulle ha kulikul med bröderna.

Tennisen med Noel vart lika roligt som vanligt, kan inte annat än att skratta lite åt min lille son som tycker det är så kul att spela men riktigt ogillar att springa de två varven runt plan som är uppvärmning.

Hem invänta farbror Bus som skulle få sin 40-års present av oss. Kul att kunna överraska farbror bus för en gång skull. Dessvärre vart det bara brödrakväll, så vi konor fick allt stanna hemma och sköta hushållet och barnen runtomkring oss, det är kul det med.

Lördag kväll, pappa Thomas i Stockholm och Globen för att se Jeff Dunham, en amerikansk komiker som har en massa dockor som han buktalar med. Thomas sa att han vid något tillfälle skrattat så att ögonen rann av tårar, så de hade det nog kul och trevligt.

Mammarika däremot, hon hade fixat en barnvakt för att gå på 50-års partaj på Råslätt, Aki var hemma i Sverige för att semestra lite och då vart det stort galej. Jag körde och Kitty-Lou, min storasyster fick ta sig några glas vin. Mammarika fick många skratt under kvällen, men efter 22 tiden vart det nog dags för mammarika att dra sig tillbaks för att avlösa barnvakten.

Tja, en natt med knappt någon sömn så har ju söndagen varit lite gäspig, men mammarika har överlevt och sitter och står upp än. Några under skedde ju på förmiddagen, mammarika som var så trött vart tvungen att hålla igång för att inte somna och vad gör mammarika då?! Jo, så klart att dammsugaren och svabben åker fram från sin vrån.

Mammarika vill ju inte att de ska damma igen och trasa sönder sig. Pappa Thomas vart inte på latsidan han heller för efter att vår kära farbror bus tog sin älskade bil hem till sin kära (snart blivande fru hoppas vi) så gick pappa Thomas ner i sin källare och gjorde klart med de nya hyllplanen han har fixat.  Så snart är hela förrådet klart och det kommer att gå se vad som finns, det gillar mammarika. Men innan det så kommer det bli en vända till sortergården för att dumpa av lite skit men de har ju bestämt att inte ha öppet då vi andra dödliga har en ledig stund så som söndagar.

Ja, tror det eller ej, men dagen är fortfarande inte slut. Nej vid 14:00 vart det kalas för Dennis som fyllde 13 år igår. Barnens söta kusin, mammarikas lilla systerson som fått för sig att bli stor, tonåring helt enkelt.

Så då hela familjen Jonsson från gräddhyllan och ut till förorten Norrahammar, där vi firade Dennis den söte och goa. Såg att han gillade sin paket från oss, lite godis i ett snöre och inte bara det i snöret hände även en peng där det stod en etta och två nollor på. Inte lätt att hitt på till en tonåring så det är bättre de får välja själva och de kom till pass då Dennis sparade till att åka till Liseberg, helt perfa ju.

Sen en stund på gården hemma på gräddhyllan ute i solen, barnen lekte och familjen Silver tittade förbi innan Katta skulle ta bussen utanför oss till sin gruva.

Ja, det var allers. Så det vart nog tur med en liten semester från bloggen för mammarika har haft fullt upp med annat, mycket annat som har varit toppen kul!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.