Seppo/Zeppo

 

Idag har jag haft ett sort och ett lite, lite, pytte litet besök här hos mig. Jag blev minst lika glad för det lilla som det stora om inte lite, lite gladare för det lilla besöket.
Outi kom förbi med lille Seppo, fast jag föredrar Zeppo. Men finsk som hon är vill hon ha det på det finska viset och då blir det stavelsen Seppo. Nästan som sällare, porra o.s.v.
Idag när jag sen gick och hämtade Liam i skolan så gick vi i dalen upp för att få en liten promenad till Noels förskola. Då berättade jag för Liam att Outi hade varit och visat upp deras nya lilla hund. Liam frågade mig då vad hunden hette och jag berättade att den heter Seppo.
Då sa Liam till mig, vilket konstigt namn mamma! Det är ju mycket bättre om hunden kan heta Liam för det är inte konstigt. Sen ville Liam ringa och tala om för Outi att hunden inte kunde heta Seppo så jag gav han mobilen så han fick ringa Outi.
Då hörde jag har sa: Outi, vilket konstigt namn med Seppo, det är bättre att han får heta Liam som mig… Så blev det lite tyst och så hörde jag Liam säga igen: Nej, Liam Jonsson ska han heta inget annat!
Pratade med Outi lite efteråt och då sa hon att hunden kunde ju får hete Seppo, Liam. Men det tyckte Liam inte var bra förslag utan bara Liam Jonsson skulle den heta.
Men en sak som är säker, den är urgullig även om den heter Seppo eller inte. Han har ett litet underbett och rund som en falukorv med lurvig päls, kan ju inte blir bättre än sött!!!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.