Shit jag glömde….

Herre Jösses, fy skäms på mammarika och det rejält!

Jag har totalt glömt bort att min kära make åkte och handlade lite för att proviantera lite mat här på gräddhyllan…

Men, det var faktiskt inte bara mat han kom hem med. Nej, Liam, Noel och Thomas kom och räckte över en orkidee till mig. En morsdagblomma till mammarika och det gjorde mig så rörd. Det är en av några favoritblommor, så det betydde jätte mycket för mig.

Sen att jag inte var glömd, fast jag vart glad över en kram och grattis på mors-dag också, men blomma det är grädden helt enkelt!!

Har tittat på den lite då och då efter att vi kommit hem från arbete och skola. Den står där så fint på köksbordet nu så alla kan njuta av härligheten.

Vi hade ju även utvecklingssamtal för Liam idag, det gick kanon och jag är en stolt mamma även där. för även om det är svårt att räcka upp handen och även om det är svårt att tygla sina känslor ibland för Liam så är han ju en fantastiskt härlig kille.

Dessvärre är Liam så osäker på sig själv och när det gäller matematiken är han jätte osäker men fröken Stina visade vad Liam åstadkommit och det måste jag säga han kan ju det super. Hon hade rätta Liams hela mattebok och på si så där 155 tal som han arbetat med hade han ca 5 fel och han säger att att han suger på matte.

Så nu gäller det att få upp Liams osäkerhet till att bli säker, för han kan om han vill och liter på sig själv, det värmer att veta detta och en sten från axlarna har trillat bort och det är lättare att hantera dagarna.

Läsa går bra, men det går att förbättra till ännu bättre. Så där ska vi traggla och traggla och traggla. Minst 10 minuter högläsning varje dag och så 10 minuter extra i skolan så kommer läskoden att lossna när som… Åter igen, uthålligheten som snabbt dalar om det inte går perfekt första gången… 

Liam hade fått fylla i ett formulär med en glad och en sur gubbe eller mitt i mellan om olika saker som händer i skolan. Så när vi kom till frågan ”Tycker Du om Fritids?” så hade Liam sagt mitt i mellan och fröken frågade då Liam vad det var som inte var bra!!!

Svaret fick ju en både att skratta och bli lite ledsen… Fast mest glad för då vet vi att han trivs som fisken i vattnet… Det som inte var bra med fritids var ju att han måste gå hem!!! Underbart, blir tagen av dessa små tankar och funderingar och det gör att jag kan gå och le lite då och då för mig själv när jag tänker på det.

Något som jag däremot tynger mig nu är att Liam en tid har klagat på att han har ont i ryggen. Har inte tagit han på största allvar då han är runt och klättra, växer och springer omkring. Men idag hade de ringt till Thomas från skolan och sagt att Liam hade så ont i ryggen att han ville åka hem.

Så Thomas fick snällt åka hämta Liam och nu är det bättre igen, mycket märkligt att det kommer och går. Men tid har vi fått nästa fredag så de kan göra en riktig undersökning, vore skönt att få veta om det skulle vara något allvarligt eller bara växten som han blir påverkad av… Så tills näst-nästa fredag är det bara att bära omkring de där stenarna och vänta på svar. Måtte det inte vara något allvarligt eller att det är men efter bilolyckan förra året…

Nu är jag slut, har hållit igång sen halv sex i morse… Så godnatt alla glada

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.