Siri, Du såta 6-åring!

 

Bättre sent än aldrig!
Ja, så kan det bli ibland då huvudet är fullt med information som den håller på att bearbeta medans värden rullar på helt ovetande. Så även den här gången då jag missat en söt liten tjej som faktiskt har varit på moder jord i 6 år och 2 dagar.
Siri, den lilla korkskruvslockiga flickan i rosa har blivit stora tjejen. Siri som jag följt i hela hennes 6-åriga liv, Liams första vän som han är tätt uppvuxen med har gått och fyllt år den 23 augusti 2010.
Vänner från de första dagarna i livet…
…Och ni följs åt…
…Så glada och så ovetande om livet utanför, det är så jag vill minnas Er…
… Och här på Ert 6-års ”kalasdisco” som var det bästaste kalas Du haft, det glädjer mig!
Siri som har suttit, krypigt och gått i mitt hem, glad som ledsen, trött som pigg. Siri har en liten speciell plats i mammarikas hjärta då hon har vart hos mig sedan födseln. Liam som har hållit Siri i handen sedan har var liten och de har lekt och bråkat mo vartannat.
Siri den tuffa tjejen som både klättrar och leker med dockor. Tar sig en runda på hästryggen för att sedan sitta med en katt i knäet och mysa. Siri som älskar att klä ut sig i prinsessklänning och måla naglarna röda, det är Siri som får en att le när hon kommer med sina kloka frågor.
Siri har även blivit en 6-åring som har ett humör precis som en 6-åring ska ha. När man säger ”nej” så säger hon ”jo”, det är då mamma och pappa i Knivshult får räkna både en och två gånger och mammarika får sig ett gott skratt då jag ser likheten i Liam.
Jag kommer ihåg när jag passade Siri nere på Slottsgatan och jag satte Liam och Siri i den blåa poolen som mamma Ida hade sytt till mig. Liam den vige och Siri den lite runda hon satt så fint där jag satt henne.
Men idag, ja då är hon inte lika stilla sittande utan nu får man springa efter henne och om jag inte misstar mig helt så lär väl killarna snart göra det så pappa Stefan får huvudbry och lite grått i de stå som finns.
När Du och Liam skulle fylla 1 åkte jag och Ida med Er upp till Stadsparken och så hade vi en fotograf med oss som tog underbara foton på Er två små söta guldklimpar. Du och Liam har hängt ihop i vårt och torrt och jag hoppas Ni kommer göra det Livet ut.
Du lilla Siri är mycket för att kramas och pussas och Liam är livrädd, så det är bra att han får sin kvot av Dig, givmild som Du är. Du håller gärna Liams hand och efter lite pip så tar Liam din hand för att han tycker om dig, du är lätt att älska…
Siri, du är en liten söt tjej med många busiga idéer och det är det som gör dig så speciell, glöm inte det när livet rullar på i en allt för rask takt. Jag hoppas jag kan få följa dig så långt jag orkar och jag vet att med ditt intresse och lyssnande så kommer du gå långt i livet även om vägen kan vara slirig och hal.
Siri, var dig själv och Du kommer få ett leende av de du möter på vägen!
Älskar Dig, Du lilla söta Siri!
//Marika

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.