Skällande hund!

Vaknade i natt trodde jag av en skällande ljud, precis som en hund skäller…

… Tog ett tag innan jag fattade vad det var som lät och när jag väl insåg vad det var som skällde så flög jag upp och in på Noels rum. Noel har åkt på falsk krupp igen, det var länge sen sist men nu hade han det igen.

Så in på toan och leta lite lindring förutom att öppna fönstret och andas kallt, tur är att det är vinter ute för det underlättar ju andningen en aning. Hittade en gammal bricanyl som Noel andades in i och efter en stund blev det bättre och jag sa till Noel att han skulle försöka sova lite till.

Noel var inte alls pigg på att sova då han talade om för mammarika att det var morgon, men mammarika tyckte inte alls det var morgon då det var kolsvart ute, Dino och Knut var inte lämnade hos oss än och då är det natt.

Noel köpte mammarikas argumenteringar och la sig ner och mammarika kröp ner under sitt svalande täcke igen. Thomas hade vaknat till av allt spring och skällande från Noel, då passade jag på att fråga vad klockan var. Jaha, inte var det natt inte för klockan var halv sju och snart väntades hundarna.

Efter en liten, liten stund hörde jag nyckeln i dörren och två hundar som sprang in glada i svansen. Vet inte vad det tog åt Knut men någon hände uppe i den vita lilla skallen för han rusade som värsta maratonloppet och in i Liams rum varpå han skällde ut Liam så han skulle vakna.

Knut är väldigt förtjust i Liam så jag antar att Knut ville Liam skulle vakna och sätta sig i soffan med han. Tur är att Liam är snäll och en Knut älskare för det var just det Liam gjorde. Noel knatade upp och satte sig medans jag och Thomas låg och drog oss en stund till.

Ja, det var ju bara att ringa Wetterhälsan och få en tid till Noel och det fick han. Thomas gjorde i ordning sig för gruvan och innan det gick han på ett utvecklingssamtal om Noel på förskolan. Skönt att det är över och skönt att höra att det inte var några konstigheter om Noel, det rullar på kan man säga och han håller sig inom ramarna för att vara Normal!!!!

Ja, sen for Thomas till gruvan och vi tre som blev kvar på gräddhyllan fixade undan efter frulle och annat… Nja, nu ljög mammarika en aning, för mammarika röjde och stojade medans Liam och Noel som är lite halv sjuka tjatade till sig att spela Star Wars.

Vad hade de för tal då? Jo, det är fredag, vilket innebär att det är en speldag, men inte bara det… de är sjuka och då borde man verkligen få spela. Så mammarika hade inte så mycket att sätta emot mot dessa små underbara varelser som tittade på mammarika med sina fina ögon och log.

Men när mammarika var klar med sina dagliga sysslor fick mammarika ny energis till att ta tag i sitt scrappande. Så ny är ett album helt färdigt och det är jag mer än nöjd med. Lagom i allt scrappande kom Thomas hem igen och hämtade upp Noel för att åka till farbror doktorn. De var snart tillbaks och Noel hade fått lite betapred och även ett recept att lösa ut för eventuellt kommande attacker.

Ja, nu sover de och jag har en ojande make som knatar runt här efter att tagit sig ur soffan. Thomas och Tommy har varit och spelat squash och nu är han mör och näst intill död… Så mammarika kommer väl inte få en lugn stund i helgen då han går här och ojar sig som en gammal hundraåring med krämpor!

Näpp, nu är det horisontalt läge även för en trött mammarika som också har sina krämpor men är en aning tystare om det…

Vad är falsk krupp?

Bakgrund

Falsk krupp, eller pseudokrupp, är den vanligaste orsaken till högt luftvägshinder hos barn under 6 år.

Pojkar är mer utsatta än flickor.

Det finns en betydande säsongsvariation med högsta antalet fall under höst- och vintermånaderna.

Insjuknandet föregås ofta av en virusorsakad övre luftvägsinfektion. Vid falsk krupp uppstår ett

ödem i vävnaden under stämbanden. Detta leder till en förträngning av luftvägen i barnets redan

tidigare trånga larynx.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.