Skam den som ger sig!!!

Hua, hua…

I morgon är det allvar igen och jag känner mig konstigt nog lite nervös. Inte för att jag borde vara det, då jag har arbetat i den gruvan i åtta år eller vad det nu är.’

Känner också en aningens oro över att Liam och Noel kommer få vara själv rätt många timmar i morgon. Det är deras sista vecka på sommarlovet, så vi har lovat att de får vara hemma och inte på fritids om de sköter sig. Noel börjar ju dock få någon slags krupphosta, vart nu den kommer ifrån… Så det är väl mammahjärtat som tar över en aningen.

DSC_0028Men idag har jag och Thomas tillsammans gjort ett kontrakt med Liam och Noel. De har fått skriva på ett bindande kontrakt som gäller tills de bli 20 år (så sa jag i alla fall till Noel, då han undrade hur länge) men Noel kontrade väldigt fort att det bara kan gälla tills han är 18 år, för då får man bestämma själv. De lär dig allt för fort vad som är sant (snyft).

Det var i och för sig inget slavkontrakt de skrev på (borde kanske lagt till lite förmåner till oss föräldrar), utan det var simpla och förnuftiga saker som egentligen inte skulle behövt skrivas kontrakt för. (har nog varit för snäll mammarika under deras 9-10 år som de vandrat på den jord.

Det handlade om enkla saker så som:

  • Alltid göra läxor innan datortid
  • Bädda sängen och plocka undan sina kläder
  • Fixa efter sig i köket så det ser okej ut
  • Gå ut med hundarna 10 minuter direkt efter skolan slutar
  • Läsa i en bok 20 minuter varje dag
  • Ta med sig läxor och gympapåsen hem efter skoldagen
  • Inne till klockan 20:00
  • I säng klockan 21:00

DSC_0020Ja, det var ett litet axplock av vad detta allvarliga kontrakt innehöll. Men det var inte bara en massa tråkigt. För det vankas en veckopeng på 40kr om det sköt snyggt under veckan och på det kan de få 10kr extra om de avstår från lördagsgodis. Så jag tror inte vi är allt för hårda päron här hemma på gräddhyllan när det gäller regler… Eller?!

Måndag i vecka 33 börjar gå mot sitt slut, även denna dagens lilla blogg. Känner mig nöjd med dagen som varit, en ledig dag. Det är inte alla som kan börja med en ledig dag direkt efter semestern, så det så…

Har nästan börjat få kläm på tangentbordet nu, det är inte som på min gamla PC jag ägde tills i söndags. För den fick Liam som födelsedagspresent av oss (han vart så himla glad över det). Känner att det är rätt stor skillnad på PC och MAC, och inte kan jag fråga min egna personliga uppdateringsman när det gäller min dator och hemsidekontot, för han är totalt NOLLAD när det gäller MAC. Hur ska detta då gå för mig, jag kan inte ens få ett stående foto stående… FORTFARANDE!!!

Får börja fjäska för maken så att han tar reda på vad som är fel, vilken bugg som har satt sig bland mina bilder…. Ja, så får det nog bli, maken får ta över mitt problem för det är lättast för mig!

Men shit pomfritt… Satt här nu och ojade mig om att jag inte kan få till bilderna och då plötsligt kom det som en vinst på en trisslott… Jag löste det, tro Ni inte mig?!?! Kolla nedan!!

DSC_0005Wooppa woopa, happy wife!!!

DSC_0090 1SKAM DEN SOM GER SIG!

Det här inlägget postades i Blogg, Torpet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.