Skatt!

 

Idag sa Thomas till mig att han skulle gå in på skatteverkets sida för att kolla vad vi får tillbaka på skatten…
Små grytor har också öron, det är ett faktum inte ett påstående!
Japp, när Thomas sa att han skulle kolla sin skatt så flyger Liam upp ur soffan och det bästaste av de bästaste barnprogrammen glömmer han bort. Så utropar han ”Va, pappa!!! Har Du en skatt”. Tänk om det ändå vore så tänkte jag samtidigt som jag tyckte att det var lite roande att höra diskussionen om skatten.
Nej, säger i alla fall Thomas, jag har inte en skatt men när man arbetar så måste man betala pengar.. Så om jag tjänar hundra kronor Liam så måste jag ge staten trettio kronor… Det vart tyst en stund från Liam sida sen sa han med väldigt bestämd röst.
”Jaha, men jag tänker då inte betala någon skatt till den där staten”
Mm, så underbart att höra de prata men samtalet tog inte slut där inte…
Thomas förklarade att om man inte betalar skatt så kan man inte ha dagis eller skola. Polisen försvinner och vägarna blir skruttiga att åka på. Liam han tänkte en stund men sa inget mer, men inte tänker han betala någon skatt till staten…
Ja, de stackars pengarna som kommer från skatten som är gömd kommer väl gå till räkningen som bilen kostade att laga. Så inte fick man känna sig lyxig i år igen inte, kanske ska bli som Liam att skita i den där staten?!?!!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.