Skridskor på hal is!

Måndag kväll, det sprakar i brasan och det är bra för då vet jag att det är varmt ett tag till. Det var -16 i morse här på torpet, inte så gott att tassa ner till en utbränd kamin och även vedspis… Men snabb som jag är så fixade jag till lite papper, eld å några pinnar. Och… så kom värmen sakta men säkert tillbaks. Kaffet gjorde ju sitt inne i mammarikas kalla kropp.

Vart lite jobbigt i början när vi kom, avloppet ut hade börjat frysa igen och det innebär att det inte går göra nummer två. Men nu har vi eldat och fixat här, så nummer två kan göras inne i hemliga rummet… Gött!! Och framför allt så himla skönt, vill ju inte ha istappar hängandes i baken…

Barnen har åkt skridskor, det gillade de… Ja, jag tyckte det var kul att titta på jag med. Fast det hade varit en aningen roligare om det inte hade varit så himla kallt att stå still där på isen. Thomas var nere och kollade tjockleken, den vart runt ca 35cm så det vart bara att köra på.

Thomas åkte med pappa och Tjalle ner till Gislaved för att kolla på något som jag förmodligen tyckte skulle vara urtrist att titta på… En sladd, kedja eller något annat inte så kul att titta på som skor!!!!

Åkte in till Dalstorp och ”Kvarnen”för att köpa lite nötter till de små fåglarna, det slutade med att det blev en hel stor  5kg hink med hem. Så nu lär de små stackarna inte vara hungriga och bli varma i den kalla vintern…

I morgon är det tisdag och då funderar jag på om jag ska lura med mig Outi in till Limmared och ta en titt på Återbruket, kan ju ha kommit in något roligt eller kanske mer böcker…?!

Nähä, nu ska jag sätta mig i soffan och tjata på maken som glömt lägga i ved i kaminen så den slocknat. Ja, jag har varit hos far och tjatat, så jag har inte kunnat hålla den vid liv.

Så ska jag även titta på 7an, för ”Det okända” börjar ju och det älskar både jag och Outi, men inte Thomas. Det är då det passar bra för han att få liv i luckan igen!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.