Slitet rejält!

Oj, nu har mammarika slitit rejält och lär väl få lida för det i morgon då jag förmodligen inte kommer kunna röra mig smärtfritt. Men, det har varit värt varenda liten slitpärla då det börjar likna ett hem, ett hem som inte är huller om buller.

Mammarika har konkat in alla Liams möbler till hans nya rum och då kom mammarika åt att städa av hela datarummet som har varit ett förvarings, sovrum, datarum och slit och släng rum medans vi har renoverat.

Det hade damamt igen totalt, inte undra på att det kliade i näsan. Är förvånad över att Liam har sovit så gott som han gjort på soffan bland all bröte. Nu har jag rättat till det sista inne på Liams nya rum, städat av och det mesta är klart. Ja, om man bortser från att det ska ,ålas i hans rum då för om man räknar med det är det massor kvar att göra där.

Mammarika konkade även i madrasserna efter att Thomas åkt i väg med stommen till vår gamla säng. Burit in det engelska gamla slagbordet och oljat in det efter att jag dammat av. Att det har dammat i hela lägenheten nu när vi har renoverat. Det där förbenade slipdammet från spacklet smyger sig runt överallt. Men jag ser en ljusning och tar ett tum i taget.

I morgon ska jag fundera ut vad jag ska ha för gardiner till vårt nya sovrum. Vill ju ha allt klart på en gång och inser att det inte kommer bli det då sängen inte kommer än… Snyft!

Men det har inte bara varit slit i hemmet, nej mammarika lurade ut hela familjen på en solig men kall promenad efter lunchen idag. Sen åkte Noel och Thomas för att inhandla lite förnödenheter och jag och Liam tog oss ut igen för att Liam skulle ju på kalas.

Blev lite paff då jag upptäckte att kalaset var i samma trapp som syster Kitty och än mer full i skratt då det var dörren rakt över som kalaset var på. Så jag lämnade av Liam och gick in till syster Kitty på en kopp kaffe innan jag tog med mig Knut hem på en promenad.

Sen kom Alice och Jennie upp med Liam strax efter 18 då kalaset var över. De förbarmade sig över Liams säng som jag var i slagsmål med när jag skulle skruva ihop alla delar till stommen. Men med två söta tonåringar och en envis mammarika så gick det riktigt bra och sängen blev klar innan Thomas var hemma från squashen med Tommy Boy.

Usch, nu har jag inte en aning om vart jag ska göra av alla mina böcker som jag inte läst. Få se om jag finner en bra lösning för jag vill inte springa till källaren varje gång jag ska ta mig en ny bok att läsa. Blev förvånad över hur många böcker jag hade i den där lilla bokhyllan jag haft dem i. Det gömdes rätt många och det innebär att jag har läsning fram till nästa år.

Just nu ligger alla böcker i soffan i datarummet och det ser ut som ett smärre slagfält just för tillfället, men det får det göra tills min fantastiska hjärna kommer på hur och vart jag ska förvara dem.

Näpp, nu är det dags att fixa mig lite snygg inför natten..

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.