Sly och tistlar!

Då är allt som vanligt igen, eller det kanske det just inte är. Det beror nog mest på vem som ser på det hela och hur den tänker.

Men för min del tänkte jag att allt r som vanligt då det bara är jag, Thomas, Liam, Noel och Stella här på torpet. Det var det inte innan, inte igår och inte i förgår för då var det fullt hus och fullt ös.

Noah kom i måndags och åkte hem i kväll. Alice och Jennie kom i tisdags och åkte hem idag. Thomas kom sent igår och stannade kvar… Fast jag har inte sett han så mycket då han har ockuperat datorn, eller det är ju hans jobb dator och han har jobbat här från paradiset idag så det var väl befogat att han fick ha den.

Skönt väder har det varit här och det tackar jag Gud för. För hur skulle de ha varit med tre killar å åldern 6-8 år inne och det tillsammans med två snart 18-åringar och på det en stirrig mammarika som längtar ut till att pöta i landen och annat skojigt.

Ja, så solen var mer än välkommet då vi har varit ute mest hela tiden. Alla barnen har badat sig så de mest liknade russin. Kanske inte de två stora barnen då, för de ville ju inte förstöra frisyren. Fick mig dock ett gott skratt idag innan Alice och Jennie åkte hem.

De satt här ute på altanen och plattade håret efter en dusch och sminkade sig. Nopprade ögonbryn och gud vet vad. Sen när de var färdiga, så fina och så söta så satte de på sig sina fula toppluvor. Då sa Noah något som stämmer såå bra: Man har inte mössor på sig när det är sommar och så varmt som det är idag… Inte för att de lyssnade, men jag höll verkligen med lille Noah.

Sitter här och kliar mig i ansiktet, jag har fått så många knottbett i kväll när jag varit ute och fixat lite i landen. Har även klippt allt gräs igår och idag. Det är ju ett evighetsarbete att bli kvitt det långa gräset och då sitter jag ändå på en åkgräsklippa. Men så är det väl när man har en gräsmatta som är som tio eller fler fotbollsplaner…

Fann ju i alla fall några färdiga kantareller igår när jag klippte grusvägen ut till stora vägen, så något kul vart det ju under färden. Så nu kan även låga bilar köra, utan att gräsremsan förstör underredet på bilen som växer i mitten av grusvägen.

Thomas fick duscha i kallt vatten nu, så han bad mig sätta igång en lite brasa i kaminen. Och då måste verkligen Thomas frysa om han ber mig om att tända en brasa när det har och är så varmt ute och inne som det är idag. För det är jag som bruka tända i brasan med stort motstånd från Thomas, men visst fick han sin brasa.

Det är så när man har en varmvattensberedare som inte är lika stor som en sjö. Så har två 17-åringar duschat och två små barn och en mammarika som har diskat så händerna är renare än desivon så kan det inte annat än bli kallt för maken att ta sig en dusch.

Är rätt så stolt över mig själv, det måste man ju får vara ibland. För nu när Thomas inte varit med oss här har jag gjort en himla massa saker här på torpet under tiden som jag underhållit och fött fem barn och en hund.

Jag har börjat att slipa soffan som jag tänkt ska vara nere vid bastun, skönt att kunna sätta ner arslet utanför och njuta av omgivningen. Dessvärre kom jag bara halva soffan för sandpappret tog slut och jag har inte kommit åt att köpa nya än.

Sen då har ju jag klippt allt gräs, det tar ju nästan en dag bara det. Fixat färdigt tre andra rabatter från ogräs och annat som inte ska vara där. Planterat ut allt som jag och Outi sått upp från grunden och så har jag städat lilla boden från en massa bröte.

Sen så hat faktiskt mina fina flickor Alice och Jennie arbetat hårt med deras magra kroppar. De har använt liarna och slagit ner allt sly mellan huset och dammen. Så stolt och så fint det blev. De där jädra tistlarna är ju möck, de sprider sig ju som kaninen. De är inte dåliga de där flickorna. Sen har de ju varit med Liam, Noel och Noah och badat, jag kan inte räkna på händerna så många gånger de följt med ner och badat. Det tackar både jag och barnen för så jätte mycket då det har underlättat för mig med både tid och annat.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sly och tistlar!

  1. Addie skriver:

    Tack för att ni har tagit hand om grabben.

  2. marika skriver:

    Det har varit super kul!!! Fin blogg Du gjort Addie!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.