Solen vart där…

10:25 måndag morgon, solen skiner utanför och det känns redan som om jag har gjort ett dagsverk…

DSC_0128

Jag har nämligen fått upp mina tre små trötta pojkar från sina zombitillstånd. Eller nu ljög jag nog lite, två  pojkar av tre… Liam har faktiskt varit uppe ett bra tag och vid åttatiden i morse gick han ut med Stella och Elsa, varpå mammarika vart mycket glad.

IMG_1830

Men utöver att fått upp dessa två zombikillarna har jag dammsugit i ”master bedroom”, bäddat lite på både min och makens sida. Dammsugit balkongen då den hade en himla massa rester från skogen. Vår balkong har liksom blivit mitt kantarellförvar, tills de är rensade, förvällda och infrysta… Kan utan att skryta tala om att en stor balkong behövs….

DSC_0054

Ja, sen har jag fixat köket, då alla vi var mycket trött igår kväll efter kvällsmaten och hemkomsten från vårt älskade paradis. Så allt stod som vi lämnade det igår, inte en liten nisse hade varit och hjälp till inatt medan vi alla sussade på kudden så gott.

DSC_0179    DSC_0134

Men nu sitter jag här med morgonens första kaffekopp och med nybryggt kaffe i. I min nya fina moominmugg från Finland, idag fick det bli ”Snusmumriken” grön och så skön…

DSC_0248

I fredags fick vi celebert besök ända från Motala, ohlalala!!! Det vart kul, dock saknades en liten snuttefia som fick vara hemma med Bella och kurera sig. Men Niclas, Melina, Julia och Stina kom och gjorde vår helg till en toppenhelg.

DSC_0227Vi hade ju som tur lite gött väder för en gångs skull… Solen sken, vattnet var badvänligt (ja, enligt de  badtokiga dååå) och alla vart på glatt humör. Grillade lite på kvällen och njöt av livet helt enkelt! Det behövs inte så mycket för att det ska vara gött att leva.

DSC_0194

Idag efter detta blir e till att fortsätta med att rensa svamp, fixa tvätten, dammsuga resten av vårt residens och får verkligen inte glömma bort currygrytan som jag tänkt laga till…

DSC_0213Så för att hinna detta är det  la lika bra jag lägger ner detta skrivande och tar tag i sakerna som jag planerat att göra (vill dock helst ligga på sofflocket idag). För maken är ju redan iväg och gör sitt dagsverk i sin stora gruva. Och på tal om gruvan, snart är det dags även för mammarika att bege sig dit. Tiden rinner inte iväg, den rusar fram och snart har 3 månader gått och hösten är här med gruvarbete igen!

DSC_0207

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.