Söndag i Knivshult

dsc_0443

Hallå alla där ute…

dsc_0209

Nu är det snart en ny vecka igen, inser när jag vaknade i orre att det redan var fredag. Veckan har varit full av gruvarbete både för mig och maken, medan barnen har gottat sig med att ha höstlov, eller som de säger att det heter nu för tiden ”läslov”. Så vitt jag vet har det inte blivit så mycket mer läst den här veckan än vad det bruka vara. Kanske snarare tvärt om, mindre läst och mer slapp.

dsc_0053

Hur som helst, det var inte det jag skulle skriva om här idag. Nä, jag var ju på fotodag med Annette och Ida i söndags. Måltavlorna var Ida med sitt svarta hjärta Lykle. Nu är det andra gången som jag ställde mig bakom kameran och försökte mig på lite fina bilder. Tycker nog att jag klarade mig även den här gången.

dsc_0378

Jag kanske ska bli lite mer självkritisk… Eller inte, det räcker med att alla andra är kritiska…

dsc_0243

Det finns ett samspel mellan dessa två fotogeniska varelse, Lykle är lika nyfiken som Ida. Bara att de visar det på olika sätt. Men tittar man så ser man att det är riktig kärlek.

dsc_0425

Vädret var ju med oss hela dagen. Han få de ljustimmarna som vi behövde för att inte behöva använda allt för stort ISO-tal. Även Lykle var med på att ge oss några fina bilder. Jag passade på att ta en bild ”bakom kulisserna” och fick med Annette som håller på att ta närbild på Lykle. Lykle själv funderade på om det fanns något gott i fickan, kanske ett äpple eller så…

dsc_0307

Vi hade ju riktig tur med att det fortfarande fanns lite färgrika löv, både i träd och mark. Nu, några dagar senare är det alldeles vitt ute och inte en gnutta sol eller färg. Tänk att det inte behöv en massa rekvisita för att skapa en bra bild. Naturen ger mer än vad den hade behövt.

dsc_0204Ja, nu är det ju så att det inte alltid blir ism man tänkt sig. För djur gör inte som man vill, de går som de vill och när de gör som de vill gör inte Ida som jag och Annette ville, vilket resulterade i en del roliga bilder. Dock värda att spara!!!

dsc_0403Vet inte riktig vad de diskutera här, men Lykle tycker nog att Ida är en anings tjatig!

dsc_0303Och ibland kommer även den som är bakom kameran med… Skuggorna är inte alltid lätta att få bort…

dsc_0167Lykle var så fin i sin frisyr som Ida hade varit uppe och gjort på morgonen innan vi kom på besök. Jag och Annette gjorde däremot Ida fin… Smink, hår och val av kläder… Vad maken Stefan sen tyckte om sminkningen, det är en annan femma…

dsc_0112

Nästa gång, ja det kommer bli en nästa gång kommer vi förflytta oss ut till allén in till Knivshult. Då är det förhoppningsvis massor av kristallvit snö, sol och en massa härlig positiv energi från oss alla.

dsc_0108Dagen avslutades med att jag och Annette knatade upp i Järnbacken här uppe på gräddhyllan och fick oss några fina bilder innan solen gick ned bortom horisonten…

dsc_0452

Så tack för en härlig sista söndag i månaden oktober mina vänner!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.