Songbird!

Åhh…

birdHur underbart är det inte att vakna av fågelsång och solsken och på det utvilad!?! Jo, det är som en bal på slottet, så underbart är det. Inte ens Askungen kan bräcka min morgon!

På det så kunde jag ligga och dra mig en hel timma innan jag kastade benen över sängen och klev upp. Bruka ju ha några fyrbenta som inte vill ligga allt för länge då kissrundan hägrar.

songbird

Så när jag väl klev upp, satte jag på tvättmaskinen som jag förberedde igår kväll innan jag gick till sängs och läste lite ”Hem & Antikt” tidning. Passade på att läsa några rader av den nya boken också, för jag hade glömt bort den då jag varit så trött efter mina dagar i gruvan på kontorstid.

de blå damernaDen här gången handlar det om mord och stöld i lilla Skövde, så det är ju lite kul att författarna hittar lite andra städer än just huvudstaden i vårt avlånga land. Boken heter ”De blå damerna” av ”Kristina Appelqvist” och jag kan inte säga så mycket om den just för tillfället, då jag bara har kommit si så där femtio sidor fram.

mormorMen boken jag läste innan denna kan jag ju däremot berätta lite om. Det var en rolig, sorgens och fantasifull berättelse som knöt ihop slutet rätt så bra där i slutet. ”Fredrik Backman” som författaren heter har även skrivit boken ”Om en man som heter Ove” och den var mer än strålande. Kan dock inte ge lika högt betyg till ”Min mormor hälsar och säger förlåt” men jag kan verkligen rekommendera den, för den är helt klart läsvärd… Jag gillar stilen på Fredriks sätt att skriva och beskriva saker, man kan känna igen sig och omgivningen han beskriver.

Jag älskar att hitta bra böcker som jag kan förflytta mig in i innan jag ska stänga ögonlocken och få min skönhetssömn. Så jag hoppas att den nuvarande boken kan ge mig samma tillfredsställ som de andra jag läst. Den var nämligen en aningen svår att komma in i de första 20-30 sidorna tycker jag. Men än så ska jag inte ge upp hoppet, för nu börjar ju utredningen på allvar…

sweet-saturday_137150429Och med det allvaret är det dags att på allvar fortsätta min lille röjning här hemma i mitt palats på gräddhyllan. Liam och Noels rum är nästan klara att stänga dörren till, så en bit har jag allt kommit!

Må väl där ute och ha en fantastiskt fin lördag!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.