Spränger pungen…?!

Hmm… hur är det, sprängs pungen egentligen?!

Noel hade ett samtal med sin vän Alexander om hur det kan gå till när barn blir till.

kidsAlexander, den lilla tänkaren (även Noel som är en super tänkare) funderar i alla fall på vad Noel har berättat om vad som händer och hur det går till. Tur är att Alexander tog mod till sig och frågade mamma Outi om det är så illa som det verkade vara efter Noels förklaring.

Ja, hur går det till?! Båda var överens om att man måste ha ”bånge” som de nu kallar det. Alltså stånd för Er som inte vet vad slangordet bångs är… Sen behövs det ju en tjej och det var ju inga konstigheter idet.

stoltSen så berättade Noel vidare att tjejen och killen träffas och är då nära varandra när killen har bånge och när killen har bånge och är nära tjejen så sprängs pungen och något åker in i tjejen som sen blir ett barn…

Alexander vart allt orolig även att pungen skulle sprängas, vilket jag kan förstå… Hade nog aldrig i så fall om jag vore MAN skaffat barn om det vore så illa. Så han frågade i alla fall Outi om fallet var så och Outi sa nej, den sprängs inte var på Alexander pustar ut och säger ”va skönt”.

nyfikenJag får ju nys om detta samtal och frågar Noel när vi satt och åt om han har berättat för Alexander om hur det går till… Japp, inga blygsamma miner där inte. Varpå jag talar om att det är ju så att pungen sprängs ju inte, så där behöver han inte vara orolig… Noel svara direkt på vad jag sagt: – mamma, jag är ju bara ett barn, så jag kan faktiskt inte veta allt!!!

Han har såååå rätt, han är ett barn. Han kan inte veta allt. 

Jag bara älskar mina barn, de är så underbart härliga. Men framför allt, jag tycker det är fantastiskt att de försöker förklara på sitt lilla sätt hur det fungerar här i världen. Det betyder att de är nyfikna och av nyfikenhet lär man sig och när man lärt sig blir man erfaren… Underbart helt enkelt!!!!

happy

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.