Stina, Du är Älskad!

alt

För 1 år sen kom Du till världen Stina, det var en väntan men Du kom. Det tog ett tag innan Vi fick se dig men när Vi väl gjorde det log Du mot oss med Ditt finaste leende. Efter den gången har Du alltid lett mot mig och det behövs inte mycket för att få dig att le.
alt
 
Stina Du är nöjd med livet och jag vet att Du kommer komma långt med ditt lilla glada sätt. Blond som en prinsessa i sagoböckerna Du är, rosa om kinderna som alla tanter vill nypa i. Men jag, jag är inte någon tant så jag kommer smeka din lena kind tills jag får det där goa leendet igen.
alt
När Du var på torpet i somras så var Du sa glad, lite regn fick inte ditt humör bort utan så nöjd Du var. När vi sist var på kalas för storasyster Julia så satt du så glatt och nöjt i mitt knä, tittade mest på mitt halsband som lockade till lek. Sång och musik jag tror Du gillar för när vi vuxna tog ton Du började illa flina och sen så hörde jag dig jollra i gladaste dur.
 
Stina, när Du vandra på livets gång vänd dig inte allt för ofta om. Det som är gjort är gjort och blir ett blad i Din bok. En dag när Du stannar upp, ta då en titt bakåt och tänk så bra det blev och forsätt sedan vandra vidare för nya blad i boken Du kan ge…
alt
 
Vi Älskar Dig Stina!
Marika & Thomas
Liam & Noel
alt
 
Stina är ett flicknamn och är en kortform av Kristina. Namnet hade sina toppar på 1910- och 1980-talet. 1989 var namnet bland de 50 vanligaste men har nu sjunkit lite och ligger runt plats 70. I Sverige har ungefär 24900 personer det här namnet och då både som tilltalsnamn och andranamn. Förut delade Stina namnsdag med Kristina, men sedan 2001 är namnet borttaget ur almanackan. Stina är en förkortning av Kristina som betyder ”den kristna kvinnan”. Den danska och norska formen är Stine.
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.