Strandkvistarna kom med solen….

Söndagen, började ju tråååkigt som f…n. Det hade ju utlovats sol, en stor jädra gul sol över hela Dalatorp och omnejd. Men vaknade upp av det smattrande fönstret som jag sover bredvid och hade egentligen ingen lust att vakna alls när jag hörde detta.

Men vi skulle ju få fint besök, sort celebert besök från Knivshult nummer 8. Sist var det Knivshult nummer 6, men vi ökar på och ta åttan. Så upp gick jag och sände iväg ett mess om att det öste ner här i paradiset, men att de vart mer än välkomna blöta som torra.

Så klart att familjen Strandqvist inte bangar för lite nederbörd, de kommer ju själv från landet och där finns ju värre saker än regn… Hästskit bland annat!!!

Glad att de inte bangade ut, för med Strandqvistarna kom solen efter en god tårtfikastund på altanen. Det började med att det slutade regna, sen började inden att ta tag i de där mörka molnen och då tittade solen fram så glatt.

Det slutade med att det vart riktigt varmt och skönt. Liam, Noel, Sebastian och Siri vart mer i vattnet än på land det sista av dagen. Så det var nöjda barn och även nöjda hundar då Totte älskar att svalka sig medan Pelle och Stella hellre håller sig på land som lite mer stadshundar gör.

Så när jag stod vid grillen så slapp jag stå med ett paraply över mig och se ut som en dum blond brud med stora förhoppningar om ett regnfritt Sverige.

Igår kväll kom ju pappa tillbaks efter en vecka semester uppe i Klövsjö. Glad över en lyckad tur med sin syster och hennes make Olle. Dock sliten efter 65 mil i bilen på ett sträck, men sängen och hemmet hägrade så det gick ju bra.

Så även pappa tittade ut lite då och då från sin stuga när det osade gott från både tårta och grillat. Men mellan målen vart det soffan då han har en surt förkylning i hela kroppen. Han låter rätt så cool när han pratar för rösten är hes och mörk, mer än vanligt.

Framåt tidig kväll packade sig familjen Strandqvist in i fullproppad bil. Det vart lite växter som fick följa med hem till Knivshult, de vill ju också kunna njuta av både dofter och färger där ute med. Ida fick även med sig en av de röda stolarna som hon skulle härma efter med att sätta en blomma på… Fast jag gillar att sätta trender, så det är mer en ära än härmapa att hon gör som jag!

När de åkte passade jag på att fortsätta med att slipa soffan och tog då samtidigt invigningen på musen. Det vart inte Thomas som fick den äran, men han fick titta på och det är inte illa det heller.

Men de där knotten som kommer fram när solen börjar gå ner är inte snälla de. De kommer verkligen inte upp till han där uppe när de gjort sitt liv här kan jag lova. För de gör sig mer förtjänt av att hälsa på han där nere då de är änna blodtörstiga klismittande kräk.

Så nu sitter jag här och det börjar skymma ute. Har tagit på mig min fina OnePiece för att förhindra om det mot all förmodan kommit in några små kräk inne i stugan. Då kan de bara attackera huvud, händer och fötter… Fast det är illa nog det med.

Näpp, sängen snart. Det tär på en att ha finbesök från skogen!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.