Sveriges Nationaldag 6 juni 2013

sverige6 juni är den 157:e dagen på året i den gregorianska kalendern, men är det skottår så är det den 158:e. Nu återstår det 208 dagar kvar av 2013…

Men det är ju inte bara det i dag, nej det är ju Sveriges Nationaldag. Nu, sen inte så långt tillbaks har vi gjort 6 juni till en röd dag. 

Men bara för att det är en röd dag och 6 juni betyder det inte att jag kan vara ledig från arbetet. Så idag har jag tillbringat dagen nere på jobbet och omnejd. Men på vägen hem passade jag på att lyssna på musiken som spelades i Rådhusparken och alla event som vart där. Många glada och härliga nationaldagsfirande folk vart på plats.

vasaVi firar ju nationaldagen här hemma i Sverige till minne av Gustav Vasa (som knäckebröd), Vasa blev vald till kung denna dag år 1523 i Strängnäs vilket då symbolisera Sveriges frihet och oberoende. 1809 blev det antagandet i regeringsform denna dag vilket symbolisera att Sverige är ett demokratiskt land. Dagen är firad som Svenska flaggans dag sedan 1916. Officiell nationaldag sedan 1983 och då helgdag sedan 2005. och antagande av regeringsformen denna dag 1809. 

 

Så alla där ute, hoppas er dag varit till belåtenhet och framför allt passat på att njuta av solen som stått så fint ovanför oss!!!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.