Teriyaki

Oh, det finns någon som lyssnade på mig, på mammarikas önskan om en reklamfilmsmorgon. Vaknade av mig själv, Thomas redan uppe och läste JP, barnen myste i soffan och tittade på morgon tv. Det som också var min önskan var att solen skulle skina och det gjorde den och gör fortfarande… Då är det bara den förbaskade chokladen som fattas eller?!

Nåväl, upp och fixa inför dagen då vi ska ha besök och fira av maken som fyller, fast den riktiga dagen är inte än utan på måndag men på måndag är det full rulle och hinner jag prata med honom några minuter den dagen är jag lyckligt lottad då han har häcken full. Ja, mammarika har väl lite att stå i med då arbetet ropar.

Nu är det dags att börja förbereda maten som vi tänkt bjuda på, det ska bli en supergod (det vet jag för vi har gjort den innan) Teriyaki gryta som är så ljuvligt god att man kan inte annat än att gilla den.

Vad är Teriyaki?  Traditionellt så består teriyakimarinaden av fyra ingredienser som blandas och hettas upp: mirin, sojasås, socker, och sake (eller annan alkohol). Efter att vätskan har reducerats genom kokning och uppnått önskvärd tjockhet lagas den tillsammans med köttet. Ingefära används också ibland.

Sen blir det ju lite tårta i eftermiddag för är det kalas måste det ju vara tårta, annars är det ju inte något riktigt kalas!!

Igår var det jobb till väldigt sena kvällen men för en gång skull så tyckte jag att kvällen gick förvånansvärt fort och rätt va det var så var arbetspasset slut och mammarika kunde sätta sig på bussen och åka hem.

Avslutade dagen med att börja på en ny bok då jag läst ut ”Flickan under gatan” med ”Roslund & Hellström”, bra bok den får 3 Jonsson av 5 möjliga.

Nu har jag huggit in i ”Människa utan hund” med ”Håkan Nesser” och har inte en aning om han skriver bra då det är den första jag läser med han och detta är den första boken som är tänkt bli en serie står det i boken…

Men nu, ja nu är det dags att invänta besöket!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.