Tiden i tält tär… Eller??

 

Ja även natt nr 3 överlevde vi, men jag höll på att skada mig rejält i går…
Det började så bra med att vi kom på att vi skulle grilla och denna kväll ville vi grilla mer än bara korv. Så jag och Thomas åkte och fixa tältpinnen som gick av när vi satte upp tältet samma dag som vi kom och Kitty och Alice for till Willys för att handla kött och valet blev flina stek.
De här engångsgrillarna är kanske inte det ultimata för att grilla en så gigantisk stor kött bit så den höll på att kväva ena grillen. Kitty hade med si någon slags sprit, ja inte den som man dricker och inte den vanliga T-spriten heller. Kitty tog en skvätt och hällde på men det hände inte så mycket med det.
Så efter en stund tänkte jag att då häller jag på en liten skvätt till för att få upp farten så glöden kommer fram. Vad som hände vet jag inte riktigt själv men jag brann på min hand och inte ett hår på handen finns kvar. Det gjorde ont men med en kyl klampar och lite after sun så gick svedan ner och jag kunde börja röra på handen igen.
Maten blev i alla fall god förutom då pastan som Kitty kokade till barnen. Kitty hade köpt med sig fin Nalle Puh pasta som brände sig fast i grytan och som minne nu i denna gryta finns nu på botten Nalle puh och Nasse in brända så fint. Men Kitty klarade i alla fall av att inte överkoka makaronerna som hon annars bruka göra så vi ska inte klaga…
Det vart en sen kväll för det tog förfärligt lång tid att få dessa gigantiska köttbitar klara så barnen var inte i säng innan halv tio på kvällen. Efter två glas vin så var det ju även dags för en annan att krypa tills kojs. För utan tv och ingen dator och ingen gubbe vid sin sida så finns det ju inte så mycket annat att göra.
Natten var lite jobbig för Noel höll mig vaken ett antal gånger genom att vakna och han var lite ledsen och hade förmodligen ont i benen. När han väl somnade om så vaknade jag av att han sedan låg och sparkade mig i ryggen rätt så många gånger. Men jag måste ha somnat från även detta för vid halv sju vaknade jag av en otroligt hetta inne i tältet och då är det ju bara att gå upp.
När man väl är uppe så blir man ju automatsikt väldigt kissenödig och det är ju en bit att vandra så det var bara att ta på sig sina skor och gå ut i det blöta gräset som var fullt med dagg. Men det bästa med att vara uppe så tidigt är att det inte är någon kö för alla andra ligger och sover.
Efter detta var jag skapligt pigg och tog fram min lilla fina rutiga stol och satte mig i solen för att lapa lite morgonsol som lös igenom disen. Ja, det vart riktigt varmt och skönt. Tiden fördrev jag med att titta på alla golf fanatiker som redan var ute på banan bredvid vårt tält.
Det har varit ett äventyr vid varje mål som vi har haft vid tältet för rätt var det är så kommer det en golfboll flygande, men inte hör vi något 4 innan bollen kommer flygande. Lite längre farm vid nätet som ska skydda oss från dessa flygande bollar så låg det en död fiskmås, undra om den har gått e3n golfbolls död till mötes???
Dagen som var har fyllt oss med en tur in till Västerviks centrum och en lunch på mc Donalds till barnens glädje. Man vet vad man får och man blir alltid lika besviken, eller inte barnen men jag då. Det var hur mycket MC snubbar och bruttor som helst där för det är ju den årliga träffen ute på Gränsö. Vi tog en tur ut dit med bara för att slänga ett öga men vände lika fort för det var så mycket folk och trångt och inga parkeringar heller.
Nu i kväll har vi börjat förbereda för en hemfärd i morgon och jag har messat moster Ann om kaffe men vi har inte fått något svar. Hoppas hon inte har tappat sin mobil för då missar ju Ann och Mats celebert besök från Jönköping. Ja och inte bara det vi missar ju en kaffepaus på hemvägen som vi så gärna vill ha.
Vädret har börjat dra ihop sig här till lite rusk o h regn, regnet har inte dykt upp än men jag känner att det finns i luften. Måtte det hålla sig tills vi lämnar campingen i morgon, det hade underlättat så mycket med allt.
Jag fick frågan om jag kan tänka mig att campa igen med tält och tänker jag efter och är ärlig så kan jag göra det. Men får jag välja så önskar jag mig lite mer bekvämligheter. Men för familjen så ställer jag upp och offra mig om det kommer på tal igen för vem vill inte ha myror i tältet och fuktiga kläder? Vem vill inte småfrysa lite om fötterna och springa halva campingen för att få sitta på en toalett?? Ja, vem vill inte…
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.