Till MIN SVÄRFAR!!

alt

Till min svärfar!
Torsdagen den 16 juli 1936 kom du till världen, jag vet inte om det gick snabb men du kom. Detta vet jag för jag har fått äran att lära känna dig och ta del av din erfarenhet samt bli vän med dig.
altalt
Du är inte bara min Svärfar, Du är far till min man och Du är farfar till mina barn. De kan inte ha fått en bättre farfar och Thomas kan inte ha fått en bättre pappa.
alt
Du är även man till en fantastisk stark kvinna som finns vid Din sida i vått och torrt. Jag har fått många skratt av att se Er tillsamman och jag vet att en dag är det Thomas och jag som går där hemma och väntar in barnbarnen medans vi små gnabbas om vilken skjorta Thomas har använt eller inte. Jag kommer förmodligen inte behöva gnata på att han röker men det finns säkert något annat jag kan hitta på att tjata om.
alt
Du har ett stort hjärta och du är hjälpsam, jag och Thomas är dig evigt tacksam och vi uppskattar allt du har och gör för oss och våra små guldklimpar.
altalt
Ibland tänker jag tillbaks på när du berättade om din uppväxt och vad du har varit med om. Det är inte alla som har en svärfar som har varit i Kongo och varit FN soldat. Det är inte heller alla som har en svärfar som flyttade från jordbruket för att bli polis. Du har gått din egen väg och har fört arvet vidare till Thomas som nu har för det vidare till våra barn.
alt
När jag har hört din historia och när Thomas berättar så vet jag att det har gett min man en underbar uppväxt. Men jag har en hemlis som jag vill dela med mig till dig om som du inte vet… Det är liksom en liten present till dig från mig…
altalt
… För länge, länge sen när du arbetade en kväll så var Thomas på väg till Parkhallen i Tranås. De tog tåget dit och du var då i tjänst och hoppade på detta tåg som Thomas var på. Han stod där med en Cola burk och slurpade lite oskyldigt när du kom fram och sa: ” Det är bara Cola där i den burka va?” Thomas from som ett lam svarade då till dig: ”Ja, det är bara Cola”.
alt
Det jag ska berätta för di nu är att det var INTE bara Cola, det var Whiskey och cola… Så nu vet du det, men tala inte om att jag har skvallrat!!!
 
 
Lite fakta om 1936 & 16 juli:
16 juli är den 197:e dagen på året i den gregorianska kalendern (198:e under skottår). Det återstår 168 dagar av året.
BERLIN 1936: ”Japaner, japaner, japaner…”
* Deltagande nationer: 49
* Aktiva: 4066 (3738 herrar – 328 damer)
* Tid: 1 augusti-16 augusti
* Antalet grenar: 129
Spelen i Berlin skulle naturligtvis visa upp de Tredje Rikets styrka och hur Tyskland hade återhämtat sig från det första världskriget och nu var en stormakt och det inte bara på idrottens område. Det skulle också bli en uppvisning i tysk organisationsförmåga.
Allt detta infriades även om det var många på plats som i sina rapporter hem inte var fullt så entusiastiska. Bland anat skrev en engelsk journalist följande i sitt slutomdöme av Berlin 1936:
”Jag hoppas att en sportens världsfestival aldrig mer skall äga rum i ett land där den förhärskande atmosfären blir så motbjudande, chauvinistisk och militärisk”.
Inför spelen försökte Hitler förbjuda judiska idrottsmän att vara med i det tyska laget. Hitler fick inte igenom detta sedan IOK hotad med att flytta spelen.
Trots att hakkorsflaggorna vajade i Berlin och de militära uniformerna dominerade på Olympiastadion och i stadsbilden var det en publik succé men mängder av turister i Berlin.
 
Tack för att du fixade till Thomas, på så vis damp han ner i MItt liv och det är jag evigt tacksam för!
Kramar Marika
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.