Till min vän Annette

alt

 

1996-04-10 somnade in 2009-01-21
HARRY
 
Idag är mina tankar och min styrka hos Annette som jag håller hårt av. Mina tankar är även hos Harry som har haft ett fantastiskt härligt liv. Han har varit frisk tills nu och han blev 13 år.
Idag somnade Harry in när han låg med huvudet i Annettes knä. Han var lugn och harmonisk. Det kändes som om han talade om att det var dags att gå vidare och att han var nöjd med det.
Jag är glad över att jag fick vara med och ta farväl en sista gång. Jag tror att Harry har funnits ca 10 år i mitt liv, nästan en era. Annette fick vara med i 13 år och har sett han sen han var ett litet pylte.
 Annette satt hela tiden vid hans huvud så han kände hennes doft och då var han så lugn. Jag satt på golvet bredvid och pratade med Harry samtidigt som jag stök handen över hans lena rygg. Han tittade upp på oss några gånger innan han la sig till rätta och somnade in i djup sömn. Marie var med som stöd och sa farväl även hon, så det var dock en fin stund.
Personalen på smådjurskliniken var helt underbara och man kände sig väl bemött. Harry tyckte säkert det med.
Nu tror jag att Harry är trött efter att har lekt uppe i hundhimlen. Han har säkert badat flera gånger och jagat katter som han tyckte var så kul. Så efter det så ligger han nog med Berit och njuter när hon smeker och rullar ihop hans öron. Annette brukade göra så och det tyckte han om.
alt
Harry har varit frisk hela sitt hundliv och det tycker jag är fantastiskt för att vara en stor labrador. Han har bott på ett perfekt ställe och kunnat springa fritt i skogen. En och en annan rymning har han gjort, men vadå grannens kadaver av älg luktar ju så gott när man är en labrador med näsa för dofter.
Det finns mycket som jag kan skriva on Harry, men idag vill jag bara lägga en tanke och krama om Annette. Hon var strong när hon tog avsked och det är inte lätt att göra.
Så den här tillägnar jag Annette och Harry! Må han vila i frid och springa fritt i skog och hagar långt där uppe i hundhimlen.
 alt

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.