Torre brödskonk!

Ja, nu är den här snart igen… Nedräkningen för semestern för 2012. Såg mörkt ut ett tag men nu är den här snart. Tre arbetspass kvar att göra och det med start i morgon klockan 06:45 pip.

Helgen har varit fullspäckad, dock utan mina tre favvokillar den första delen av helgen. Lång kväll på jobbet i fredagskväll och då passade de andra på att åka till torpet för att avnjuta helgen och komma en bit till på bastun.

Fick mig i alla fall en lite härlig sovmorgon i lördags och det är jag ju inte super bortskämd med. Gött var det, men efter det var det dags för mig att hjälpa Outi som hade kommit från sitt jobb missinassa och sovit över då jag skulle hjälpa henne med att ordna sin grillfest för hennes personal.

Vips och klockan blev kväller och där satt jag på altanen på Outis kontor med en kall öl (ja, hör å häpna… en liten öl till mammarika), det hör ju inte till det vanliga, men ibland ska man chocka kroppen och ha lite kul… I alla fall för stunden, dagen efter kan vara värre (blivit något konstigt med min kropp och skalle när jag har blivit i de nedre äldre åren).

Men när det är som roligast och när man är mätt efter bjud-maten så är det ju så att man ska avsluta för att det inte ska hinna bli tråkigt. Mammarika följde denna lilla regel (tror det har blivit en regel så här på äldre dagar?) Så jag ringde syster yster Kitty-Lou och bad om taxi hem till gräddhyllan och sängen.

Tror inte jag är van att få sovmorgon och på det inte ha någon att ta hand om mer än mig själv, så därav min extrema trötthet som föll på mig i lördag. Fast natten till söndagen höll mig dock vaken av annat ljud.

Tror Tor hade blivit spritt språngande galen där uppe i himlen. För det small jä…ar. Hela sängen vibrerade när han drog över gräddhyllan och det var inte bara en eller två gånger han for förbi i sin vagn med hammaren i högsta hugg. Inte bara det, fick först för mig att det var någon som hade tagit sig intill sovrummet och tog foton på mig med en enormt stor blixt, då hela rummet och köket ljusnade titt som tätt.

Men kom på efter ett tag att det var ju blixten ute innan Tor kom och hamrade sönder himlen totalt… Men jag överlevde och huset står kvar trots alla smällar och vibrerande sängar.

Idag har jag mest städat inför veckan. Hade ju både tid och ingen att ta hänsyn till. Eller snarare jag hade väl ingen ursäkt för att inte göra veckans städ då maken varit på torpet och byggt bastu och lekt med barnen.

Sen förberedde jag middagen då Thomas bjudit in familjen nere på kesohyllan. Addie, Kamilla, Noah och Sarah. Addie skulle ju hjälpa Thomas med en ”NAS-Server” vad det nu är för något. Fast enligt maken skulle detta vara jätte bra och vi behövde det också utan tvekan… Sa han i alla fall och då får jag ju tro på detta.

Så Addie hjälpe oss och jag hjälpte till med att mätta alla magar samtidigt som jag fick en tjöt stund med Frun nere på kesohyllan… Trevligt!’

Nu har jag och maken fixat allt inför morgondagen då det är gruvarbete för båda två. Lappar i fyllda till fritids och väskor packade. Det är bara att ställa klockan tidigt så jag hinner med 06:05 bussen ute vid Bokgatans busshållplats.

Har ingen brådska hem efter jobbet då barnens mormor skulle hämta upp dem på fritids och äta hamburgare. Noel bönade och bad sist han mötte mormor om att hon skulle ”vakta dem” som de säger… Så de får ju en god kvällsmat, jag får väl nöja mig med en torre brödskonk.

Så by by alla där ute och ha en go vecka och framför allt… Hoppas den går fort!!!!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.