Torsdag är det, men vi börjar idag!

alt

Åter en tradition som jag älskar lika mycket som semledagen är då våffeldagen som infaller den 25 mars och det är ju i morgon. Barnen har längtat efter den här dagen och snart är den här. Men en snäll mor som jag är och med sjuka barn så kan man ju göra avstickare och göra våfflor en dag tidigare och det har jag tänkt. Så nu just i denna skrivarstund nalkas det våfflor i stora lass, Noel håller koll på den gröna lampan som indikerar på att våfflorna är färdiggräddade…
Lite om vår älskade våffla!
En våffla är en sorts bakverk, maträtt och efterrätt. Formen på våfflan är fyrkantig eller rund, större våffeljärn producerar ibland fem sammanhängande hjärtformiga våfflor, som är lätta att lösgöra från varandra. Ordet anses komma från tyskans wabe, honungskaka, men sattes antagligen av förfäder i samband med Vår Fru (Jungfru Maria)
Sveriges hushåll en vanlig rätt på Våffeldagen, det vill säga Jungfru Marie bebådelsedag. Våffeldagen firas den 25 mars.
Våfflor är än idag i en stor del av

alt

 

Man kan äta våfflor på annorlunda sätt, själv gillar jag det traditionella för oss och det är med lite grädde och jordgubbsylt men jag har även en annan delikatess till våfflorna och det är med brunost och hallonsylt, värt att testa!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.