Torsdag med bravur…

201545199419311114796_sbig

Torsdagen är här och det med bravur… Inser att det snart är jul och snart ett år sedan lilla mor lämnade oss här på jorden. Saknaden är fortfarande konstant och det är så tomt utan henne. Drömmer ibland om henne och när jag vaknar upp inser jag att hon inte finns här längre.

DSC_0191Är glad att sista julen mor var hos oss firade hon med min familj, känns som om det var tänkt att det skulle bli så då man inte vet vad som komma skall. Inners inne tror jag att hon kommer vara med oss även den här julen, bara att vi inte kommer se henne. Bara känna hennes närvaro. Älskade mamma!!

Kom precis in från en promenad med hundarna, tur var att det var uppehåll. Det  spö-regnade ute i morse. Det smattrade jädra på fönstrens och bläckin utanför. Då är det rätt gött att ligga kvar i sängen och veta att jag inte behövde jäkta upp och ut till gruvan eller på tidig promenad med hundarna. Dessvärre kommer inte könslän sitta kvar resten av dagen då gruvan börjar 14:00 idag.

skarmavbild-2014-04-27-kl-10-07-47Nu sitter jag här med en lyxig kaffelatte som jag gjort alldeles på egen hand utan en dyr maskin och färska kaffebönor. Rätt gott det här och musiken ljuder ur högtalarsystemet som finns i köket. Hittade på Spotify en tips om kvinnliga artister. ”50 great femål vices” och visst är det ljuvliga toner. Rätt lugna låtar hitintills, men det är ju också rätt så skönt att starta dagen med.

imagesTittade även på SVT Play tidigt i morse, då jag fick tips från en klient i gruvan om ett program som handlade om jakt. ”Jakt med Lotta och Leif” så himla bra små programavsnitt. Blev ännu mer kär i Leif och jag fick upp ögonen för Lotta som verkar vara en helgö matskribent som jag inte annars har lagt några värderingar om.

Programmet handlar om:

site_screendump-0-30-43-24På jakt med Lotta och Leif är en infotainmentprogramserie om jakt, vapen och jägarkultur. Den hade premiär på SVT Play den 23 april 2014. Programledare är Lotta Lundgren och Leif G.W. Persson.

Leif G.W. Persson är en van jägare, medan Lotta Lundgren aldrig tidigare hållit i ett vapen. Han vill lära henne att bli en bra jägare och hon vill förstå vad jakten, vapnet och jägarkulturen säger om vår tid. Programmet handlar om att bland annat lära sig att skjuta, flå, stycka, förvara och tillaga vilt. Det tar även upp jakthundar, vapenhantering och utrustning. Däremellan blir det matpauser.

lottaleifinwhan-jpg

site_screendump-0-30-31-06Ska dock inte glömma att berätta om Inhwan [Svensson, Leif GW Perssons egen yrkesjägare]. Som är hur skön som helst i programmet. Det som var så himla bra med programmet var att jag känner igen mig i Lotta då hon startade från NOLL, hon hade aldrig hanterat ett vapen och verkligen inte haft något med jakt att göra. Det har i och fr sig jag på distans då jag är en jägares dotter… Programmen håller bara på i  si så där 15 minuter. Så jag rekommenderar detta tv-programm starts och som sagt det finns på SVT Play!

Så nu när jag har hittat någon ny människa som gör sig bra på tv har jag funderingar på att kanske börja titta på ”Historieätarna” som hon också är programledare för…

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.