Twilight!

Då avslutade mammarika boken ”Människa utan hund” med Håkan Nesser. Helt okej bok och jag kan tänka mig läsa mer av Håkans romaner.

Det som blir svårt är nu att hålla reda på alla dessa poliser, namnen som är huvudpersonerna i de olika romanerna jag läser. Håkan Nesser har en polis som heter kriminalinspektören Gunnar Barbaroti, Mari Jungstedt har en som heter kriminalkommissarie Knutas, Roslund och Hellström har två som heter Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist och så har vi ju Leif GW Persson som har några stycken poliser med.

Så det gäller att hålla koll på när man byter bok. Ska ge mig på andra delen med Mari Jungstedt i kväll så jag kommer ifatt. Har ju läst ett och tre och som tur är kan man ju även läsa de fristående men bäst om man läser dem i ordning så man fattar vad som händer med Johan, reporten och folket runtomkring.

Herre jösses vilken dag det har varit på gräddhyllan. Det har varit en gräddig dag, vitt ute som om vintern precis har börjat. Våren snodde trollen och försvann långt in i skogen förmodar jag. Vaknade första gången av telefonen 07:55 och det vart syster Kitty som undrade om jag skulle ut och köra…

… Nej det skulle jag inte då min högra hand inte är med mig än. Syster Kitty kom i och för sig på det när hon väl hade frågat. Det visade sig att Alices buss till skolan var inställd tack vara att trollen hade tagit våren och stuckigt iväg med. Kvar finns vintern och alla dessa centrimetrar med snö kvar.

Men det var inte svårt att somna om, det gjorde jag för nästa gång så var klockan närmare 10 och Outi hade som hon sa äntligen blivit utskottad och kunde ta sig till kontoret för att arbeta vidare. Men innan det ville hon titta till sin lilla Ickapicka eller mammarika som jag även kallas på gräddhyllan.

Det vart inte dåligt med uppmuntran hon kom med. Den bästaste frullen på länge, tur att mammarika hade struntat i att äta innan hon kom, eller det var snarare så att aptiten inte var på topp. Men det ändrade sig fort då Outi slagit på stort med smörgåstårta till oss.

Det slutade med att vi hamnade framför tvn med en film. Varsin filt över våra småfrusna kroppar… Ja, nu har äntligen mammarika kommit i fatt och sett filmen alla pratar om så mycket som av någon konstig anledning aldrig blivit av att mammarika sett… hu, det var många ord i följd!

Ja, men vad var det för film då, det kanske ska nämnas med.. Twilight

Så nu till soffan och ett sista mys med barnen innan det är bedtime!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.