Vad har Ullared med generad hårväxt att göra?

 

Ullared är en affär som jag älskar och åker jag dit så stannar jag i princip hela dagen, eller lika länge som det tar att göra slut på lönen… Ganska fort men ända länge beroende på hur positiv man är eller hur negativ man är. Jag är positiv till att vara länge men lite negativ på att lönen ska ta slut, men det är det värt för att få r ut den glädjen det är att shoppa där.
Vem gillar generande hårväxt? Inte jag inte, och jag tror inte det är så många i min omgivning som gör det heller. Har lite förutfattade meningar om så kallade rödstrumpor att de har mer än gärna generad härväxt och för dem är det nog inte så mycket generat utan mer bra hårväxt. De kan visa att de står för att de är kvinnor helt enkelt.
Men jag, mammarika gillar inte så värst mycket generad hårväxt och min make gör det inte heller… Alltså på sig själv då menar jag, ja han gillar säkert inte om jag skulle ha en värsta regnskog och håriga ben som en apa men som sagt han är lite fåfäng på sig själv med.
Han rakar inte benen, armarna eller under armarna utan ha brukar stå och pina sig själv med en pincett och dra ut hårstrå för hårstrå i näsan för att de sticker ut så där lite generat. Ja, ibland gör han lika så i öronen, då har jag sagt att när man börjar bli gammal och är man så får man helt sonika hör och grova sådan i öronen. Det ror inte Thomas på men mammarika vet och mammarika vet att inte Thomas är purung längre men det är ju det som jag älskar hos han.
alt
För fy tusan vad jobbigt det hade varit för mammarika att ha ett lammkött att tänka på hela tiden förutom sina två grabbar… Det är nog så jobbigt att hålla reda på Liam och Noel, mammarika skulle inte orka med ett lammkött som alla åtrå eller ett lammkött som har lustar i överdrift inte.
Nej, jag gillar nog den där lite äldre men dock så ung för mig med lagom hår i öronen. Men en gång i tiden så tyckte mammarika lite synd om Thomas och hans generande hårväxt i näsborrarna som stack ut där som en fura i skogen.
Så en dag när jag var just i Ullared och var på ett sådant där glatt shoppinghumör så råkade jag av en händelse gå förbi en nästrimmer och inte bara det, den där nästrimmern var super billig. Inte kan man gå förbi en nästrimmer som är superbillig om man heter mammarika. Så mammarika stoppade ner den där billiga nästrimmern som jag tror kostade ca 15 kronor (ja, ni förstår varför jag tog den, så billig) så den fick göra en liten utfyllnad i vagnen.
Väl hemma kom jag på att det är ju inte så långt till jul och vad vore en jul utan en nästrimmer i ett paket till sin älskade make?!? Näe, inte en bra jul så mammarika packade in den där så fint i ett rött paket med vita snören och ett litet hjärta som etikett med vem det var till…
Julen kom och en glad Thomas öppnar sitt lilla paket och lyser upp av glädje över denna lilla nästrimmern som han fått av sin omtänksamma fru. Vem kunde komma på en sådan bra sak om inte mammarika?!?!
Julafton gick över till juldagens morgon och Thomas stod och tittade sig själv i spegeln och fick se det där generande som började växa ut som en fura is skogen. Det var då han kom på att han hade en helt underbar fru, en omtänksam fru som alltid ville hans bästa och det var då han tog nästrimmern i sin hand, satte på den lilla knappen så den började vibrera i sitt skär, förde sakta handen till näsan med nästrimmern som lät ungefär så här… Brrrrrrrr i ett lite vagt ljud.
När Thomas väl hade stoppat upp den och den hade borrat in sig i barret så tystnade den lilla trimmern och fast hängde den i Thomas barr och det gick inte att rucka den en millimeter.
Mammarika stod bredvid med tårögda ögon av lite sann glädje, den sanna glädjen är ju ändå skadeglädjen… Det är bara att erkänna och visst kan man få sig ett par roliga skratt då och då på andras bekostnad.

alt

Men inte hjälpte det Thomas att jag stod där och små skrattade lite för trimmern hängde lika säkert även om han drog lite försiktigt.  Det var då den hjälpsamma frun kom på en toppen idé, det var då geniet föddes i mammarika, det var då mammarika för första gången fick höra Tarzanvrålet från sin egen så annars tysta man…
Mammarika gick lite försiktigt fram och drog tag i den där lilla nästrimmern som inte ens orkade dra runt med sitt lilla batteri Thomas barr som började bli lite generat.  Det var då som mammarika förskräckt tittade på nästrimmern som hon höll i handen med full av barr från Thomas näsa. Det var då tårarna sprutade som en fontän ut ur Thomas ögon och det var då som mammarika la sig dubbelvikt av glädjeskratt med en blandning av glädjetårar. Det var då mammarika rensade rent i Thomas ena näsborre så bra att det inte växte ut förens veckan därpå!
Tja, så Ullared kanske inte direkt hör ihop med generad hårväxt men en sak som är säker det är att mammarika hör ihop med pappa Thomas!

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.