Vakenfisen…

Söndag kväll och jag är som ett utsketet äpple eller en skrutt, same shit but different. Varför?! Jo, jag hade en glad och partysugen make igår som fick för sig att bjuda upp sina fina partusugna kollegor från styrelsen precis när jag tänkt krypa i kojs och då vart klockan redan strax innan 12 slaget…

Men vad gör väl det när det kommer roliga människor och min kära granne Inger rakt över gör så jag alltid får mig ett gott skratt, ja till och med två minst!!!!

Så när det ringde på telefonen vid 10:30 på förmiddagen och Noel kommer in och talar om att det är telefon till stackars pappa Thomas så blir han på ett uruselt humör… Ja, inte länga då han inser att klockan är just förmiddag. För när skallen dunkar och minnet sviktar så kan det ju inte bli annat än att pappa Thomas fick för sig att klockan bara var sex, den tiden som man går upp när plikten kallar. Det gör den i morgon, men inte för mig för nu har jag min siste vecka kvar…

Så därav känner jag mig en aning sliten idag då jag inte är van att lägga mig efter 2 på natten. Även om sovmorgonen gavs så fint fram till 10:30 så är kroppen helt upp och ned, jag är helt enkelt inte van att utsätta kropp och hjärna för en sådan här omställning när det är en tillställning.

Så idag har det varit en stackars pappa Thomas dag och en effektiv dag för min del. Balkongen är storstädad, det vill säga att all bröte som stod och skräpade nu står och skräpa någon annan stan. Dock på ett mörkt ställe så jag slipper och se det.

Nyinköpta blommor till balkonglådorna då mina gamla var som fnöske. Fast de hade ändå gjort sitt, det var ju tidiga penseer som jag hade kvar sen i våras. Men vi har ju inte varit hemma på si så där en fem veckor så därav fick det bli fnöske av dem och nya fina nu när vi ska vara hemma här på gräddhyllan. Så balkongen är avklarad och hallen är näst intill klar, bara rensa lite bröte från bänken. På tal om bröte, vart tusan kommer all den där bröten ifrån egentligen?! Inte är det jag som får för mig att lägga grejerna vart jag än står och inte är det någon av de andra tre när jag fråga för de gör aldrig något.

Fråga man vem som gjort något är de det första man hör i en kör: det var inte jag, det var… Å så säger de varandras namn. Så de är väldigt duktiga på att hålla koll på vad alla andra gör, men sämre på vad de gör själv antar jag.

Stackars pappa Thomas fick i alla fall besök av Addie som skulle hjälpa han med NAS-serven, inte för att jag vet vad det är men det är säkert något bra att ha bröte de med. Jag åkte till A6 och passade på att göra mina måsten ärenden. Insåg i lördags när jag duschat att alla mina borstar till håret blitt kvar på torpet. Så jag har knatat runt med vad som kallas… Hmm… kan knappt säga det, men jag gör det i alla fall: #knullrufs# fult, fult, fult… Men sanningsenligt i ord, icke i verkligheten…

Så efter det var jag ju då och inhandlade lite blommor till balkongen med ett stort, stort, stort krukförbud från stackars pappa Thomas.

Har även passat på att tvätta upp lite kläder som varit liggandes i tvättkorgen, nu är det nog bara hälften kvar och har jag samma otur som alltid när det gäller tvätt lär det bli påfyllt innan den blir tom.

Så i morgon ska jag skicka ut Liam och Noel och fortsätta med att #tatagihemmetinnanjagbörjarjobbaigen# pust, det var mycket på en och samma gång.

Nu är det sängen snart för min del, ska även skicka i säng både Noel och stackars pappa Thomas. Noel är makalös att komma till ro på kvällen, han har hållit på att gå upp och till oss sen halv nio i kväll och nu är klockan snart halv elva. Bävar för nästa måndag då det är vardag igen med den lille finurliga lilla vakenfisen hur det ska gå med att somna och gå upp tidigt…

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.