Våra bästa år…

Avklarad lämning på förskolan. Nu lite mental förberedelse för arbete. Vad gör man då?

Man kan sätta igång en tvätt, disk och dammsugning så man känner att man är på jobbet redan och då blir det inte en så stor chock när kroppen måste börja arbeta…

Eller så kan man sätta sig ner med en kopp kaffe, titta lite i JP, skvaller blaska eller varför inte en serie på tv som ”våra bästa år”. Där räcker det med att titta till den så där en gång i halvåret, du har nog inte missat så mycket. Jag kan tänka mig att om du tittade för ett halvår sen och de stod och pratade om något kommer du säkert in i samma samtal nu… 

Om jag väljer det första så kommer jag förmodligen tycka att dagen är totalt super tråkig så det lutar mer åt det sista fast jag kan nog skippa ”våra bästa år” för den serien är totalt IQ befriad.

Försöker få min make på gott humör, ja han är inte sur men han har kommit in som han säger det i en mörk period. Där allt är mycket och framför allt på jobbet. Så igår sa han att vi måste ha något att se fram emot för att det ska bli lite lättare och att man har något att längta till, där är jag enig. För tänk om det aldrig blir litet guld korn i kanten utan allt bara lunkar på i samma takt och i samma spår. Då blir det mörkt och jobbigt. Så nu ska jag se ut ett datum och föreslå det till Stefan och Anna och därefter ska vi se om farmor och farfar vill passa Liam och Noel.

Jag tror att när det är bestämt så kommer det bli lite bättre för Thomas, jag hade min period innan semestern när allt var som jobbigast. Nu har jag det bra och jag känner att jag kommit i fatt mig med massa arbeten både hemma och på jobb. Så nu gäller det att stötta min kära make till fullo och göra livet lite lättare och lite roligare.

Thomas blev väldigt intresserad igår över sin brors nyinköpta MC, inte för att jag vet om det var en bra maskin eller inte men snygg var de. Fast den kommer ju inte se ut så här när den är klar för Stefan ändrar ju och bygger om allt i sin väg. Fast det är inte något negativt i det för det har alltid slutat i ett bättre resultat än innan. Men titta så fin den ser ut nu…

alt

Och ärligt så har jag blivit totalt blåst idag. Vädret har lurat mig totalt… Det var inte alls så varmt och skönt ute som det verkade i morse när jag tittade ut. Och inte bara det, solen har gömt sig och förmodligen så vill den inte komma fram mer idag heller… Så jag får nog ta på mig en långärmad för jag frös till och från förskolan och det lär väl inte bli bättre när jag kommer ner till stan kan jag tro!

Jo, nu tror jag att jag har klarat av min mentala förberedelse inför mitt arbete på jobbet idag. Jag fastnade här och funderade lite och det är en bra mental förberedelse. Då har min hjärna vilat inför det som verkligen är verkligt och ett måste…

Varje människas liv är som en saga som skrivs medan man lever
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.