Vart är vi på väg?!

Har nu läst lite morgon nyheter och även lite gamla i aftonbladet. Det som jag får upp ögonen för eller rättare sagt det som får mig att må dåligt är att det finns så många onda människor ute i världen.

 
Jag tror att de är onda, inte bara sjuka. Jag håller starkt fast vid att det går INTE att bota alla människor utan en del kommer att förbli sjuka och onda. Det ploppar upp mer och mer fall liknade det som Josef Fritzel. Funderar över hur har de lyckats i så många år att hålla gömd någon. Hur kommer det sig att ingen i omgivningen undrar vad alla barn kommer i från?! Det är för mig ett stort frågetecken.
Jag vet att många människor är ensamma och att man kanske inte tänker på vem eller vilka som man bor grannar med. Vi är ju lite till mans tror jag att man inte ska tränga sig på någon annans intrigitet. Men ett litet hej och hur står det till kan göra stor skillnad. Min granne rakt över mig är en äldre dam som jag tror börjar bli lite virrig ibland.
 
Jag brukar hålla koll på hennes tidning, har hon inte tagit in den fram på eftermiddagen brukar jag ringa på dörren för att kolla läget. Hennes son kommer då och då till henne men man vet ju aldrig när han kommer nästa gång. I helgen ringde hon förtvivlat på vår dörr för hon fann inte sin plånbok och taxin stod och väntade. Som tur var hade jag lite kontanter att låna ut så hon kunde åka handla och hon blev lite lugnare. När hon kom hem så hade hon funnit sin plånbok när hon satt och väntade på att få åka hem. Hon blev så glad över att jag hjälpt henne och banen fick var sin tia att stoppa i sina sparbössor.
 
Så lite kan göra någon så glad och när en är glad blir fler glada. Nu blev även mina barn glada, fast jag sa till henne att hon behöver absolut inte ge barnen någon. Men hon ville så gärna som tack för hjälpen.
 
Jag tror att det har funnits lika mycket ondska hela tiden fast vi inte har sett det innan. Nu har vi mer tillgång till medier än förr, internet och mer tidningar. Det gör att vi snabbare och lättare får information om vad som sker. Sen blir det lite av en kopiering av många fall, som alla dessa skolmassaker som sker. När en har börjat så tar någon efter och det har ju framkommit att det finns nätverk som en del varit med i när det gäller dessa dödsskjutningar runt om i världen.
 
Vad gick fel i början då? Ingen bra uppväxt? Ja, jag tror inte alla kan ha haft det så illa utan att några helt enkelt är onda och inte helt friska. Man har ett val och har man haft en taskig uppväxt så ha man fortfaraden ett val. Det går inte skylla sina handlingar på andra även om man till viss del blir formad av sin närhet.
 
Nej, vi behöver mer civilkurage och ett trevligare sätt mot varandra. Tänka positivt, efter mörker kommer alltid ljus!
 
Även ett litet frö kan bli en stor planta!!
 
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.