Vila, vad är det?

 

Idag är jag ledig från jobb…
 
… Ja, jag trodde jag var ledig men så är inte fallet hos mig. För jobb är som ett gift eller som en böld i röven rent ut sagt. Det finns alltid jobb att göra är det inte på jobbet där som man faktisk ska jobba så finns det även jobb hemma.
Det är just det som anföll mig idag när jag vaknade av den otäcka signalen på väckarklockan. Det ljudet som gör att vart enda hårstrå reser sig på kroppen och man inser att man inte längre är i drömmarnas lans. Det hände mig och jag har inte en aning om vad jag drömde om innan jag vaknade men jag har en liten vag aning om vad jag drömmer om i mitt vakna tillstånd.
 
Jobbet föll över mig när jag klev in på toaletten i morse, det var då jag insåg att jag hade jobb. Tvättkorgens överfulla hav av kläder hånade mig när jag satte mig där på holken för att fundera lite över livet och det livet och den funderingen vart kort. Så det var ju bara att bita i det sura äpplet och sätta fart.
 
Väckte upp mina trötta små liv, ja igår vart det ju sent för de för kalaset som Thomas var på höll på till efter halv åtta. Men efter en stunds trugande kom även de upp och insåg att dagen skulle nog bli kul ända. För förskolan skulle ju gå på teater och se ”Anki och Pytte”. Liam var i och för sig lite sur på mig för jag inte visste vad Anki och Pytte hette i efternamn. Jag föreslog att han skulle passa på att fråga det när han träffade dem men då fick jag ett bryskt svar: Men mamma jag känner faktiskt inte dem… Nej det har han ju rätt i det gör han ju faktiskt inte….
 
Nu är de där och tvätten är igång men det betyder inte att mitt arbete är slut. Vi ska jag ha lite kalas även på lördag och det innebär ju att vi måste ha något att bjuda på. SÅ fram med assistenten och i med lite jäst sen får vi se vad det slutar med att baka… baka, baka liten kaka vem ska kakan få smaka??!?!
 
Jag ser även att det är sviter kvar efter 14 barns som sprang runt här i lördags, golvet är täkt av små konstiga saker och det är lika bra att inte ta reda på vad det kan vara. Utan få bort det och glömma vad som har varit där på mitt golv som jag vill ha skinande rent och blankt.
alt
 
Sen har en och en annan råtta smitit in hos oss och de ska jag nu sanera bort med Fido, Fido har nog inte fått någon mat på ett par dar så jag tycker mig sen en liten magring där och har nu då beslutat mig för att han ska bli matad. Min lille blåa älsklings Fido!!
 
Thomas har civila kläder på sig idag på arbetet för han ska sitta med budgeten. Thomas regionchef tyckte att Thomas har gjort ett så bra budgetunderlag att han blev tillsagd att föra det vidare till alla hans chefskolleger. Så Thomas förmodade att hans kulle få sitta som liten telefon jour idag och förklara hur den är upplagd. Men det är ju alltid kul att ha gjort något bra och något som hela Willys Hemma koncernen kan ha användning av.! Bra Thomas Go, Go, Go…
alt
 
Men nu till Fido han morrar av hunger, hoppas inte jag väcker de sovande grannarna när jag kommer fara fram med Fido i högsta hugg!
 

Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.