Vulkanutbrott?!?!

 

Idag har jag varit med om ett utbrott, inte något vulkanutbrott men näst intill…
… Efter att jag slutade idag åkte jag snabbt hem, så snabbt det gick då det var svår framkomlighet på grund av någon olycka bortanför Ekhagen, inte direkt vid gräddhyllan utan mjölkdisken. Fort upp till förskolan för att plocka hem mina, trötta, svettiga, smutsiga men dock glada barn.
Kom hem och upp med allt som jag hade i famnen, Noel och Liam kilade ut direkt med sina bollar för att lira lite. Jag kom ut strax efter att jag fyllt på med lite vätska då jag kände en lätt vätskebris efter att druckit 8 koppar kaffe i gruvan idag.
Var ute en timme med barnen och pratade lite med grannar och andra barn för att sedan lite, lite boll med Liam. Mammarika råkade då sparka iväg den dä bollen högt, högt upp i skyn för att sedan konstatera att den inte kom ner igen…
Ja, nu var det inte så att jag var så stark i mina benmuskler att jag sulade i väg bollen till månen. Nej, den kom upp i ett träd och i trädet ville den stanna. Liam kom på den smarta iden att jag skulle lyfta upp han så kunde han klättra upp och ut på grenen där bollen låg och log mot mammarika.
Noel tittar förtjust på och kommer då på efter att hjärnan i all hast fick ta slut på sin reserv, men att även hans boll skulle fastna i trädet så att även Noel kunde få klättra upp. Nu var det så att det var inte så lätt att nå den där bollen som jag sköt upp, eller Liam hade kanske klarat det men mammarika fick lite lätt panik över att grenen skulle brista. Om grenen hade brustit så såg mammarika följden av vad som komma skall och en kväll på Ryhov med många timmar framför mig.
Men smart som mammarika är kom jag på den genial iden om att kasta upp Noels boll så att den krockade med Liams boll och på så vis falla ned och landa så fint på marken igen där den här hemma. Men vid det här laget hade Noel kommit så långt i sitt tankearbete att han s kulle under inte omständigheter som helt ha upp sin boll i trädet och mammarika sa stopp och belägg. Det blir inte något mer klättrande här inte utan ska man klättra får man allt bli myndig först och bege sig till något berg och klättra sig trött.
Och trött, ja det var bara förnamnet på Noel. Noel fick ett sådant vredesutbrott och exploderade av ilska. Han skrek rakt ut: ”Mamma Du är den dummaste och fulaste mamman som finns…” Efter ett tag med typ 100 försök till att lugna ned sig fick jag allt ta mitt pick och pack och lämna denna soliga eftermiddag eller tidiga kväll och släpa in Noel. Ett barn som inte vill gå och ska fylla fem kan jag lova är inte lätt att få med sig.
Men jag fick in han och jag var ännu dummare och ännu fulare men det får mammor bjuda på när barn är så trötta att de inte orkar med sig själva för der var just det de handlade om idag. Tröttare än tröttast och ska jag erkänna så är även jag trött efter den här dagen i gruvan. Men visst har jag fått lite sol idag och det är jag glad över!!!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.