Zlatan, Cajsa, Borg & Anja…

 

Onsdagsfundering…
… Funderar lite på det här med tilltal. Det tilltalas olika beroende på kön har jag märkt och jag funderar på varför det är så?!?!
 
Om jag säger: Davidsson, Wilander, Borg, Salming, Zlatan och listan kan bli lång men alla vet vem de är…
… Men så kommer vi till damerna och då låter det genast så här: Cajsa, Anja, Magdalena, Charlotte och så kan även listan här bli lång och visst vet Ni vilka dessa damer är??!!
 
Ja, när det är som de exemplen jag tagit här ovanför så är det ju inom sporten om Ni inte redan räknat ut det. Och när man lyssnar på radio eller nyheter eller kanske helt enkelt sitter med vänner och prata så blir det automatsikt att man använder efternamn till herrarna och förnamn till damerna och det är det jag funderar på varför det är så??
Ja, det är det här jag går och grunna på när jag är ledig… Märkligt?!
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.