Earth Hour

Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour. Då släcker miljontals människor världen över ljuset under en timme i världens största manifestation för klimatet.

Tillsammans med Världsnaturfonden WWF uppmanar vi alla att delta i Earth Hour och samtidigt bli superhjältar genom att göra små förändringar i vardagen. Det kan till exempel handla om att ta bussen istället för bilen till jobbet, äta vegetariskt en gång i veckan eller byta till grön el.

Vi har alla ett ansvar för att bevara vår jord, mina och Era barn och deras barn ska inte få lida för vårt slarv med tillgångar som vi gör åt med en fart lika snabb som en räserbil!!!!

Varför släcka?

Syftet med Earth Hour är att uppmärksamma och skapa engagemang kring klimatförändringen. Genom en enkel handling – att släcka ljuset under en timme – visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan.

Under Earth Hour förra året släcktes flera kända byggnader världen över, bland annat Globen i Stockholm, Operan i Sydney, Empire State Building i New York och Eiffeltornet i Paris. Dessutom släckte miljontals människor ljuset i 4 616 städer i 128 länder. Budskapet nådde över 1 miljard människor. Varannan svensk släckte.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.