Fantasy, Kepler och annat gott och smått!!!

Okej, nu har jag varit i fart här på nätet igen. Fick till uppgift efter att haft utvecklingssamtal idag med Liam om lite böcker som vi kunde köpa så han har något intressant att läsa.

den-forsvunna-staden

 

Så efter samtalet gick jag och Liam och satte oss vid datorn och loggade in på Adlibris (den bästa boksidan att beställa böcker på, billigt är det med och ingen frakt. gratis reklam). Liam ville testa på lite fantasy och det trodde även Liams fröken Stina att han skulle gilla att läsa.

Så då får han självklart testa att börja läsa det. Det som var så bra är att även Noel kom in och undrade vad vi gjorde och även han vart intresserad av vad vi beställde och gav oss ett förslag på en bok också.

nattspaning

 

Noel ville att vi skulle köpa Nattspaning, vilket Liam tyckte också var en bra idé, så den åkte med på ett halt bananskal…

Kanske skulle sparat och köpt det i julklapp, men då drar det ut på tiden så. För nu har vi kommit överens om att Liam ska läsa minst en sida varje dag ur sin egna bok förutom sin läsläxa och det skulle vi komma igång med redan nu.

 

Förövrigt så vart det så kul att höra Stina berätta hur bra det går för Liam. Speciellt i matte då det bara flyter på som rinnande stearin. Det händer till och  med som Stina sa att hon måste ta matteboken från Liam och tvinga ut han på rast. Han räcker upp handen, stör inte någon annan och är oftast glad.

varulvarnaVad han behöver var att läsa mera och mera och mera för att få ett ännu bättre flyt. Så nu är det hårdkörning från mammarikas sida. Och ska man läsa så måste man läsa något som är kul, spännande, intressant och framför allt fantasifullt. Då tror jag på att det är bra om de får vara med och bestämma lite själv över val av böcker.

Så Stina föreslog även någon bok ”Martin Widmark” med huvudpersonen ”Nelly rapp”. För det har de läst om i skolan och Liam tycker att det är bra böcker. Tur att även Noel gillar samma typer, då kan han ju läsa också när Liam är klar.

 

jag-vill-forandra-varldenHoppat att jag får två läsälskande söner som jag. Jag har till och med fått min älskade make att börja gilla och läsa. Så när vi satt här och beställde kom Thomas in och ville också ha lite nytt att läsa. Den senaste boken om ”Percy Barnevik” som heter ”Jag vill förändra världen” som han läste ut häromdagen.

 

mamma-forsokteMen det slutade inte där…

Thomas vart mer lässugen och ville se om det fanns något av ”Jens Lapidus” som han inte läst…

Och visst fanns det något som inte han hade läst av han. Så det blev även boken ”Mamma försökte”.

den-svarte-nazisten-en-dokumentar-om-jackie-arklofDär trodde ju jag att det skulle ta slut för Thomas del då han är lite mer sparsam med att beställa böcker än jag. Men ack så fel jag hade. För när jag satt där och skrollade ner listpilen för att se vad det fanns för roligt under kategorin ”Biografier och Memoarer” så hojtade han till när han såg namnet Arklöv. Det var inte så länge sedan han smålyssnade på P3-dokumentär om Malexandermorden. Så visst kan jag först att han är intresserad och speciellt då svärfar vart polis vid den tiden och om jag inte mins helt fel vart i tjänst vid det tillfället. Så han valde då även boken ”Den svarta Nazisten” skriven av ”Magnus Sandelin”.

det-ska-bli-ett-sant-noje-att-doda-dig

Jag vart också intresserad av en biografi när jag satt där och skrollade. Har hört så mycket om Magdalenas Graafs bok ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig”.

Så nu upp till bevis, är den bra eller kommer den vara dålig… Det får tiden utvisa.

 

de-oskuldsfulla-tre-systrars-berattelse-om-sin-uppvaxt-i-den-religiosa-seHittade en till biografi fast det var inte om någon svensk som jag vet vem det är. Boken ”DE OSKULDSFULLA” är en otrolig historia om tre systrar som växer upp i en religiös sekt, och om deras respektive flykt ifrån detta liv.

Här kommer ett litet utdrag från boken och då kanske Ni förstå att jag fastnade för den…

Juliette, Kristina och Celeste föds in i och växer upp i sekten Guds barn. Sekten grundades i Amerika under sent sextiotal och är nu känd under namnet Family International. En av de mest upprörande aspekterna av sektens religiösa utövande är användandet av sex för att åskådliggöra Guds kärlek, något som i grund och botten betydde sex mellan sektens medlemmar, oavsett deras respektive ålder.

Systrarna formades från födseln till att bli Guds soldater. I tidig ålder skilde man dem åt och de växte upp med helt skilda erfarenheter från sin tid i sekten. Celeste var involverad i de högre skikten av armén, Kristina var fotsoldat och Julianna var rebellen som testade den strikta regimens gränser så fort hon fick tillfälle. Gemensamt har de ändå känslan av att det är något som är i grunden fel med den värld de lever i, trots att de inte känner till något annat liv.

sandmannen

 

Sen så har ju äntligen ”Sandmannen” av ”Lars Kepler” kommit ut i pocket, då jag helst läser böcker i det formatet. Har ju läst de andra böckerna av Kepler och där vart jag inte besviken.

Se fram mot att ligga och läsa när det är kallt ute, mörk ute och framför allt när jag är ledig. Så skönt och så avslappnade med läsning.

Betyg kommer när böckerna är utlästa och utslitna…

Go`kvällsläsning på Er där ute!!!

 

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.